Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Η ατζέντα της συνάντησης της Μπακογιάννη με τους Αστυνομικούς

Η ατζέντα της συνάντησης της Μπακογιάννη με τους Αστυνομικούς

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επ΄ευκαιρία της επίσκεψής της στην Αιτωλοακαρνανία.
Για την πληρέστερη ενημέρωση της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ. επιδόθηκε υπόμνημα, στο οποίο περιληπτικά αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας:«Καταθέσαμε τις θέσεις μας, αλλά και τις προτάσεις μας και ευελπιστούμε στην περαιτέρω ανάδειξη και προώθησή τους. Ειδικότερα, συζητήσαμε για τις περικοπές στον προϋπολογισμό δαπανών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία δυο χρόνια σε βάρος των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, για την μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης – αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών, για την έξαρση της εγκληματικότητας και το κλονισμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, για τα πεπαλαιωμένα περιπολικά αυτοκίνητα με τα οποία καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε περιπολίες, για την αισθητή έλλειψη σε εξοπλισμό, οχήματα και σύγχρονες υποδομές, για την έλλειψη σύγχρονων αλεξίσφαιρων γιλέκων στο Αστυνομικό Προσωπικό, για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην κτηριακή υποδομή και τους χώρους φιλοξενίας-κράτησης, για τη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας που προβλέπονται ρητά στο Π.Δ. 45/2008, για το επίμαχο Π.Δ. 85/2011 και τις εκτιμήσεις μας σχετικά με τις επιπτώσεις του στη εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, καθώς και του οικογενειακού προγραμματισμού».
Η κυρία Μπακογιάννη σε αρκετά ζητήματα εξέφρασε θετική άποψη και δεσμεύτηκε να μελετήσει το σχετικό υπόμνημα και εν συνεχεία να ενημερώσει την ‘Ενωση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.