Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ατζέντα Τσίπρα για τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης

Να σηκώσουν τα μανίκια θα ζητήσει από τους υπουργούς ο Αλέξης Τσίπρας. Στόχος η εφαρμογή του Μνημονίου, υλοποίηση παράλληλου προγράμματος, διαφθορά, μεταναστευτικό.

ti-tha-zitisei-o-aleksis-tsipras-apo-tous-upourgous_5.w_lΤις βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ Τσίπρας αναμένεται να  ζητήσει από τους υπουργούς καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα που καταγράφηκαν το προηγούμενο επτάμηνο και παράλληλα να μην επαναληφθούν καταστάσεις όπως αυτές με την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου. Παραλληλα θα ζητήσει απο τους υπουργους να σηκώσουν τα μανίκια και να κάνουν λιγότερες δηλώσεις επικεντρώνοντας  στο κυβερνητικό έργο το οποίο θα κινηθεί σε πέντε άξονες:

Στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Παράλληλα η κυβέρνηση Θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει  διαμορφωθεί και με τις ΗΠΑ οι οποίες για πρώτη φορά κάνουν ανοιχτά λόγο για απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στην υλοποίηση του “παράλληλου προγράμματος “δηλαδή της παράλληλης διαπραγμάτευσης προκειμένου να αποφευχθούν επώδυνα μέτρα για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην εφαρμογή των θετικών σημείων της συμφωνίας τα οποία θα δοκιμαστούν κατά τη διάρκεια της παράλληλης διαπραγμάτευσης όπως είναι για παράδειγμα οι εργασιακές σχέσεις οι συλλογικές διαπραγματεύσεις κ.α.

Στην κορυφή της ατζεντας  της κυβέρνησης θα βρεθούν πάλι τα θέματα της πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής

Βασικός πυλώνας της κυβερνητικής πολιτικής σε  αυτήν τη φάση θα είναι η επανασύσταση του κοινωνικού κράτους και γι’ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στα μετρα που θα ληφθουν  στην υγεία και στην παιδεία αλλα και στον τομεα της κοινωνικής αλληλεγγύης για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην κορυφή της ατζεντας  της κυβέρνησης θα βρεθούν πάλι τα θέματα της πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει προαναγγελθεί πριν από τις εκλογές για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ και το κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Τέλος ο κύριο Τσίπρας θα θέσει τις βασικές προτεραιότητες για τηναντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και των προσφυγικών ροών μετά και την απόφαση  της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής  στην οποία συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις στη βουλή το επόμενο Σαββατοκύριακο μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής .

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.