Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για τη γέφυρα Ρϊου-Αντιρρίου

Η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για τη γέφυρα Ρϊου-Αντιρρίου

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σε συνεδρίασή του στις 21/01/2010 συζήτησε το πρόβλημα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και ομόφωνα κατέληξε στα εξής:

Υποτίθεται ότι η γέφυρα κατασκευάστηκε για να ενώνει και να διευκολύνει τις μετακινήσεις πολιτών καθώς και την διακίνηση εμπορευμάτων. Ωστόσο με τις τιμές που επικρατούν οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν απαγορευτικές. Η Γέφυρα αντί να ενώνει υψώνει οικονομικό φράγμα ανάμεσα στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Πόσοι από μας δεν σκεφτόμαστε τα 23.60 € που πρέπει να δώσουμε κάθε φορά για μια απλή διέλευση και την επιστροφή. Την ίδια στιγμή υπάρχουν συμπολίτες που μετακινούνται καθημερινά από τη μια άκρη στην άλλη για την εργασία τους και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 260 € το μήνα (1/3 του βασικού μισθού) για να πάνε στη δουλειά τους.

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω θεωρούμε ότι οι τιμές της γέφυρας μπορούν και πρέπει να μειωθούν. Μπορούν, μόνο που η γέφυρα Α.Ε. στην περίπτωση αυτή δεν θα αποκομίζει έσοδα 51,2 εκ ευρώ που είχε για το 2009. Πρέπει, γιατί δεν αντέχουμε άλλο σε περίοδο οικονομικής κρίσης να πληρώνουμε όλο και περισσότερο για όλα τα αγαθά.

Ζητάμε την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Το Ελληνικό Δημόσιο όπου χρειάζεται να επαναδιαπραγματευθεί την σύμβαση που έχει υπογράψει και έχει χαρακτηριστεί λεόντεια εις βάρος του Δημοσίου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Να μειωθεί η τιμή της απλής διέλευσης από τα 11.80 €, στα 6 €

· Να αυξηθεί ο χρόνος για την διέλευση με επιστροφή από 2 ώρες σε 6 με κάρτα των 10 €

· Για τους εργαζόμενους που διαμένουν στη μια μεριά και εργάζονται στην άλλη το κόστος να πέσει από τα 260 €, στα 50 €

· Να μειωθούν κατά 50% οι τιμές για τις διελεύσεις φορτηγών και λεωφορείων και να υπάρξει μέριμνα ώστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξυπηρετούν καλύτερα τους μετακινούμενους από τη Γέφυρα πολίτες.

Τα αιτήματά μας θα κατατεθούν στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. σε συνάντηση του δ.σ. με εκπροσώπους της και θα προωθήσουμε το συντονισμό της δράσης μας με άλλα σωματεία της περιοχής μας (Εργατικά Κέντρα, συλλόγους δασκάλων κ.α. ) καθώς και με τους Δήμους της περιοχής.

Να ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης και διεκδίκησης με σύνθημα:

«Για μια Γέφυρα που ενώνει»


το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.