Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Η Βόνιτσα τίμησε τους Αιτωλοακαρνάνες Αγίους

Η Βόνιτσα τίμησε τους Αιτωλοακαρνάνες Αγίους
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε την Κυριακή του Τυφλού 9 Ιουνίου 2013, η σύναξη «πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων». Την φετινή χρονιά κέντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η Βόνιτσα και ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης.
Να επισημάνουμε ότι με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, κάθε χρόνο τελείται Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε διαφορετικό Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με σκοπό να γνωρίσουν οι πιστοί χριστιανοί ολόκληρης της Μητροπόλεως τους τοπικούς μας Αγίους και προστάτες.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του κάθε Αγίου μας, κάλεσε τους πιστούς να γνωρίσουν τους τοπικούς μας Αγίους και να εντρυφήσουν στη ζωή και το μαρτύριο του καθενός. «Μας δείχνουν τον δρόμο οι άγιοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, «Μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι τα όσα μας λέει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο δεν είναι απραγματοποίητα. Τα έζησαν εκείνοι και είναι νωπή η ζωή τους ακόμα». Και σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Να φέρουμε τους Αγίους μας μπροστά στα παιδιά μας, μπροστά στη νέα γενιά. Να τους γνωρίσουν τα παιδιά μας. Να γνωρίσουν ότι υπάρχουν τόσοι Άγιοι που έζησαν εδώ στη γη της Αιτωλοακαρνανίας….».
Κατά τις Ιερές Ακολουθίες εκτέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών Ιερά Λείψανα των τοπικών μας Αγίων και συγκεκριμένα: του Αγίου Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις Παλαίρου μαρτυρήσαντος, του Αγίου Ανδρέου του Ερημίτου και του Αγίου Ιωάννου του εν Αγρινίω μαρτυρήσαντος.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Κοσμάς, τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των δωρητών και των ευεργετών του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης.
Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό “Αχελώος” αλλά και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας 106,3 fm.
katounanews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.