Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Η Γέφυρα & η Ώρα της Γης

Η Γέφυρα & η Ώρα της Γης

Γέφυρα & Ώρα της Γης: Τιμή στον περιβαλλοντικό πατριωτισμό των οικολογικών κινήσεων της περιοχής

Πιστή και φέτος στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον, η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» απενεργοποίησε το διακοσμητικό της φωτισμό κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» (20:30-21:30) το Σάββατο 23.3.2013.

Πριν τη δράση, κατά τη διάρκειά της, αλλά και μετά από αυτήν, οι ηλεκτρονικοί πίνακες της Ζεύξης, μετέδιδαν – εναλλάξ με την επισήμανση της κινητοποίησης – το μήνυμα«ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Με αφορμή τη φετινή «Ώρα της Γης», και μέσα από αυτό το μήνυμα – η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θέλησε να αποδώσει τιμή στις οικολογικές και εθελοντικές κινήσεις της περιοχής γύρω από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με τις οποίες έχει συνειδητά συμπράξει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, τόσο για τη διαφύλαξη του τοπικού οικοσυστήματος, όσο και για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.

Είναι οι πολίτες που ενεργοποιούνται υπέρ του περιβάλλοντος,  πανάξια έμψυχα δείγματα ενός μακροχρόνιου, έντιμου, άμεμπτου και ανένδοτου οικολογικού «πατριωτισμού», που δικαιούται και μπορεί να εμπνεύσει κάθε είδος καλώς εννοούμενου πατριωτισμού, ο οποίος θα μπορούσε να αποβεί υπέρ του ελλαδικού κομματιού του πλανήτη που μας έλαχε.

Συνεχίζοντας την πρακτική του απ’ ευθείας διαλόγου με τις πλέον ενεργές συλλογικότητες ευπραξίας πολιτών, θα προσκαλέσει προσεχώς σε συνάντηση τις οργανώσεις ΟΙΚΙΠΑ, Πολίτες εν Δράσει/Κοινοτοπία, Πράσινο-Μπλε και τις εθελοντικές κινήσεις Patrinistas, Gefyristas και Antirriotistas, με στόχο τη διευκόλυνση του κοινού σχεδιασμού και της κοινής δράσης υπέρ του κοινού γεωγραφικού σημείου αναφοράς.  

Πιστή – τέλος – και στο σύνθημα της WWF «Φέτος δεν σβήνουμε απλά τα φώτα – Προκαλούμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επωμίζεται την πρόκληση να ενισχύσει ποιοτικά και ποσοτικά περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, αν αυξηθούν οι συνέργειες υπέρ του περιβάλλοντος της Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.