Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Η ΔΕΗ στο Αγρίνιο…την δεκαετία του 1920

Η ΔΕΗ στο Αγρίνιο…την δεκαετία του 1920

deiagrinio

Μιας που η ΔΕΗ είναι στην επικαιρότητα βρήκαμε φωτογραφικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες για τη θέση που ήταν στο Αγρίνιο εναν αιώνα περίπου πριν. Φυσικά από την ομάδα του facebook Agrinio old memories από το φωτογραφικό αρχείο του κου Γιώργου Στρατούλη.

Η παραπάνω φωτογραφία δημοσιεύτηκε στη Ρίζα Αγρινιωτών. Εικονίζεται το Ηλεκτρικό Εργοστάσιο Φωτισμού ( σημερινή ΔΕΗ).

Από τη ΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ (τεύχος Νο 40/Δεκέμβριος 2οοο).Λεπτομέρειες στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. pol

  Αυτές τις φτωχές αλλά χρυσές δεκαετίες, υπήρχαν πραγματικά έργα ανάπτυξης για το Νομό και το Αγρίνιο από τους Αδελφούς Παπαστράτου .
  Τώρα τα συνχρονα χρόνια της ρεμούλας του κλεψίματος και της επίσημης ληστείας από το ίδιο το κράτος οδηγεί στην υποβάθμιση την καταστροφή και ξεπούλημα σε όλα. Από θέσεις εργασίας και έργα υποδομής Ανύπαρκτα παντελώς.
  Φτώχεια ,κακομοιριά , και άνθρωποι σκυθρωποί συνθέτουν την ζωή της πόλης.
  Οι περισσότεροι έχουν βαρέσει διάλυση με σίγουρη την εισαγωγή τους στο Δρομοκαΐτιο – Δαφνί – Τρίπολη ή στην φυλακή ή στο τέλος στον τάφο.
  Εύγε σε όλους μας που βοηθήσαμε με τον τρόπο μας να διαλυθούν τα πάντα, και να βλέπουμε παντού συσσίτια , κοινωνικά φροντιστήρια ,κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά ιατρεία, ανθρώπους στους κάδους απορριμάτων , ανθρώπους κρεμασμένους , ανθρώπους να σέρνονται στην πορνεία και επαιτεία καθώς η εξαθλίωση έχει βαρέσει κόκκινο.
  Σκηνικό τέλειο να μεγαλώσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
  Εύγε και στους βουλευτάκιδες του Νομού τους Τοπικούς Άρχοντες και τους συνδικαλιστάδες που είχαν πυγμή , σθένος και ανδρισμό , και κατάφεραν αυτά που κατάφεραν τόσα χρόνια.
  Την πλήρη εξαφάνιση του Νομού, των τοπικών μας προϊόντων, τα ήθη , έθιμα, & παραδόσεις μας από τον χάρτη της Χώρας μας.
  Εύγε Εύγε , Εύγε , και εις άλλα με υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.