Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου για Τέλη και Τεχνικό Πρόγραμμα

Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου για Τέλη και Τεχνικό Πρόγραμμα

Σε αναλυτικά ρεπορτάζ το agrinionews αναφέρθηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αγρίνιου. Ωστόσο δημοσιεύουμε τις ακόλουθες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα Δημοτικά Τέλη που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.

«Ρεαλιστικό, ειλικρινές
και εφικτό το Τεχνικό Πρόγραμμα»
Ρεαλιστικό, ειλικρινές, εφικτό και προσανατολισμένο στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου για το 2011 που ψηφίστηκε χθες (23 Μαρτίου 2011) κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απολύτως εξασφαλισμένους πόρους, ενώ στο επόμενο διάστημα θα εγγραφούν σε αυτό έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Το συνολικό ύψος του προγράμματος περιλαμβάνει πιστώσεις 17, 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία κατανέμονται σε συνεχιζόμενα έργα 10,6 εκατομμύρια ευρώ , σε νέα έργα 2,7 εκατομμύρια ευρώ καθώς σε συνεχιζόμενες και νέες μελέτες 4,2 εκατομμύρια ευρώ.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός ανέφερε :«Καταρτίσαμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ειλικρινές, με βάση τους απόλυτα διασφαλισμένους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας από την πολιτεία εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου όπως αυτά προέκυψαν από την απογραφή .
Διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τη ΣΑΤΑ αλλά και τα ίδια έσοδα που έχουμε και θα τα διαθέσουμε σε συνεχιζόμενα έργα και σε οφειλές όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγρινίου.
Παράλληλα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη με μικρά έργα, με έργα συντήρησης και με το Τμήμα της Αυτεπιστασίας το οποίο παρεμβαίνει ήδη σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου Αγρινίου».
Ο κ. Μοσχολιός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια σειρά από σημαντικά έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δράσεις από το ΕΣΠΑ.
«Αξιοποιήσαμε τη μελέτη που είχαμε και εντάξαμε στο ΕΠΕΡΑΑ την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου και σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου.
Έχουμε επίσης υποβάλει προτάσεις στο ίδιο πρόγραμμα για το αποχετευτικό δίκτυο των παραλίμνιων οικισμών, δηλαδή των Δημοτικών Ενοτήτων Παραβόλας, Αρακύνθου και Μακρυνείας και για τις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης, Στράτου και Αγγελοκάστρου συνολικού προϋπολογισμού 52,5 εκατομμυρίων ευρώ..
Επίσης υποβάλλαμε πρόταση για την υδροδότηση της πόλης του Αγρινίου αλλά και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων με την κατασκευή κεντρικού αγωγού από το Διυλιστήριο στο Καστράκι που θα φθάνει μέχρι την Παραβόλα, τη Μακρυνεία και το Αγγελόκαστρο, προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα προωθούμε την κατασκευή εργοστασίου μηχανικής διαλογής απορριμμάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Στράτου ένα έργο προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων που ήταν προγραμματική μας δέσμευση ο Δήμος Αγρινίου καθίσταται πρότυπο ως Δήμος στη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων ενώ παράλληλα λύνει το πρόβλημα επάρκειας και ποιότητας νερού .
Επιπλέον προωθούμε και σύντομα θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέας πτέρυγας για το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, ενώ τον επόμενο μήνα δημοπρατείται η ανακατασκευή του υφιστάμενου σεισμόπληκτου κτηρίου. Όπως είναι επίσης γνωστό έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του 17ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, του Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς και του Γυμνασίου Γαβαλούς. Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε έργα και στο πρόγραμμα Jessica όπως το κτήριο για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και η ανάπλαση του Δημοτικού πάρκου.
Κινούμαστε με σχέδιο και μεθοδικότητα αξιοποιώντας όλες τις μελέτες που έχουμε και στο τέλος της θητείας μας θα έχουμε υλοποιήσει το πρόγραμμά μας για το οποίο δεσμευτήκαμε στους Δημότες».

«Ακολουθούμε πολιτική “χαμηλών τελών”»

Την πολιτική των «χαμηλών τελών» ακολουθεί και φέτος ο Δήμος Αγρινίου, όπως προκύπτει από τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό του ύψους των Ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών και Δικαιωμάτων για το έτος 2011.
Για τη Δημοτική Ενότητα Αγρινίου τα τέλη παραμένουν αμετάβλητα για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ διορθωτικές παρεμβάσεις (αυξήσεις ή μειώσεις) γίνονται σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, ώστε να αρθούν υφιστάμενες αδικίες, να εξορθολογιστεί το σύστημα και να καταστεί κοινωνικά δίκαιο.
«Η πολιτική των χαμηλών δημοτικών τελών αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής, ώστε σε εποχή οικονομικής κρίσης να μην επιβληθούν πρόσθετες επιβαρύνσεις στους δημότες» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Παύλος Π. Μοσχολιός κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης ο κ. Μοσχολιός είπε ότι: «Συνεχίζουμε την πολιτική των χαμηλών τελών, διατηρώντας και επεκτείνοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλη τη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου.
Παράλληλα, υλοποιούμε την προεκλογική μας δέσμευση για επέκταση στο σύνολο του Δήμου του μέτρου της μείωση των δημοτικών τελών για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία.
Το τρίπτυχο Νοικοκύρεμα – Ανάπτυξη – Κοινωνική Αλληλεγγύη είναι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η οικονομική πολιτική του Δήμου αυτή τη χρονιά, κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.