Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Η διοίκηση του Νοσοκομείου απαντά…

DSCN0474Ως «απάντηση σε καταγγελίες σχετικά με συμμετοχή εργαζομένων στο συλλαλητήριο για την Υγεία» τιτλοφορείται η ανακοίνωση της εκτελούσας χρέη διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Ελένης Σούκης, Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας. Θυμίζουμε πως μιλώντας στο συλλαλητήριο ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου είπε πως εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο τον ενημέρωσαν πως η διοίκηση του ιδρύματος τους ανέφερε πως δεν θα πληρωθούν μεροκάματο για τις ώρες που δεν θα εργαστούν (για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση). «Αν αληθεύει θα το καταγγείλουμε δημοσίως» ανέφερε ο δήμαρχος.

Η ανακοίνωση λοιπόν της κυρίας Σούκη αναφέρει:

Επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Υγεία να αποδοθεί στη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων, επιδεικνύοντας τιμωρητική διάθεση με την απειλή ότι θα προβεί σε περικοπές μισθών σε όσους λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.
Τα προαναφερόμενα απέχουν «παρασάγγας» από τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή υπηρεσιακή Διοίκηση αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης και τις σχέσεις με τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο χώρο, και ως εκ τούτου, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, το αντίθετο μάλιστα.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Tην προηγούμενη ημέρα του συλλαλητηρίου και προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για τη Υγεία, λόγω της σπουδαιότητας της εκδήλωσης για το Νοσοκομείο, στην οποία μετείχαν όλοι οι φορείς, η εκκλησία και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και το γεγονός, ότι επρόκειτο για συμμετοχή σε μια διαδικασία που μας αφορά άμεσα και με τις δύο ιδιότητές μας, δηλαδή και με την ιδιότητα του εργαζόμενου στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου βιώνουμε καθημερινά ακραίες συνθήκες εργασίας αλλά και με την ιδιότητα του εν δυνάμει μελλοντικά αποδέκτη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, υπήρξε η σκέψη από τη Διοίκηση σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου (Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής), η οποία εκφράστηκε παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, να δοθεί ολιγόωρη άδεια στους εργαζόμενους, που επιθυμούν να μετέχουν, με τη δέσμευση να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους για να ολοκληρώσουν τα καθημερινά τους καθήκοντα.
Το πρωί της ημέρας του συλλαλητηρίου εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις από την πλευρά στελέχους της Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας, όσον αφορά το σύννομο της συγκεκριμένης άποψης αλλά και από άλλες πλευρές, για το δεοντολογικά και ηθικά ορθό σε σχέση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
Συνέπεια αυτής της εξέλιξης και προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση, άμεσα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι ουσιαστικά μετέχουν σε στάση εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται από την κείμενη νομοθεσία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Αν δεν πληρωθούν τότε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου για τη συμμετοχή!!

  Αν πληρωθούν τότε ΝΤΡΟΠΗ για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που θεωρούν τους εαυτούς τους ξεχωριστή κατηγορία και απαιτούν να πληρώνονται για να διαδηλώνουν…

 2. vasileios

  μονο και μονο που το σκεφτηκαν οτι ετσι επρεπε να γινει, δηλαδη που το θεωρουσαν δεδομενο οτι ετσι επρεπε να φανει σαν δυωρη αδεια η απουσια τους, δειχνει τον τροπο που σεβονται το επαγγελμα τους και παραπεμπει σε αλλες εποχες δεκαετιας του 80.Τοτε δηλαδη που διοριστηκαν και θεωρουσαν το νοσοκομειο τσιφλικι τους.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
  Εσυ κριμα δημαρχε γιατι μασησες απ τους ευκαιριακους που το παιζουν διπλοπενια. Ετσι ειναι μαθημενοι απο παλια, εσυ εισαι μικρος, δεν ξερεις!! ρωτα και καναν παλιοτερο στις υπηρεσιες του δημου για εκεινη την εποχη!!!

 3. pol

  «Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα,και πράματα κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις – το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα ‘ναι πολύ αργά» (Νίκος Καζαντζάκης)

 4. Γιώργος Κ.

  Μόνο που το Θεό ο Καζαντζάκης τον είχε “μέσα” του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.