Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Η διοικητική μεταρρύθμιση και η…Ρίγανη

Η διοικητική μεταρρύθμιση και η…Ρίγανη

Αφού δεν μπορεί άλλο να μονοπωλεί τα θέματά μας η ΕΡΤ και η απεργία(άλλωστε δείτε εδώ: http://www.esiea.gr/gr/index.htmlποια ΜΜΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ η καλή ΕΣΗΕΑ να κυκλοφορούν λόγω καλής διαγωγής(!), ανάμεσα τους και μια εφημερίδα που λέγεται ΤΟ ΧΩΝΙ(!)και ευτυχώς το όνομά της δεν σημαίνει ότι στην αργκό και δη την αγρινιώτικη), ας πάμε σε ένα δικό μας πολύ σπαρταριστό θέμα.

Πρόσφατα από το θέμα της ενδεχόμενης υποβάθμισης της Δ.Ο.Υ. στο Μεσολόγγι και τη διαμαρτυρία των δύο δημάρχων της πρωτεύουσας και της Ναυπάκτου διαπιστώσαμε- αφού ρωτήσαμε-για πολλά ζητήματα διαβάζοντας για τα βιβλία β κατηγορίας που μάλλον θα καταργηθούν αλλά όχι και οι επιχειρήσεις που τα κρατούν. Για παράδειγμα ο Πύργος αν και το 1/3 του Αγρινίου έχει τα ίδια βιβλία με αυτό, γιατί όλη η Ηλεία έχει μια Δ.Ο.Υ. Ή ότι η Θήβα υπάγεται στη Λειβαδιά και έχει πιο πολλά τέτοια βιβλία, αλλά η Θήβα στην ουσία είναι βιομηχανική/βιοτεχνική ζώνη της Αθήνας. Η διοικητική κατανομή λοιπόν δεν συμπίπτει μεταξύ αυτοδιοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών σε πολλές περιπτώσεις αλλά άντε να το ακούσουν αυτό σε Μεσολόγγι-Ναύπακτο όπου σε λίγους μήνες έγιναν όλα τα απαράδεκτα στο ΤΕΙ, ενώ ήρθαν και άλλα δημοσιονομικά μαζέματα με ΟΑΕΕ κλπ. Η αλήθεια είναι όμως ότι π.χ. το Αγγελόκαστρο και οι δυο πρώην δήμοι της Μακρυνείας, σήμερα, είναι Αγρίνιο(όχι μόνο σήμερα αλλά εδώ και πολλά χρόνια)αλλά φορολογικά υπάγονται στο Μεσολόγγι! Όπως και για την αστυνομία που όταν γίνεται κάτι π.χ. στον Αράκυνθο δεν αναλαμβάνει η Α.Δ. Ακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο αλλά η Α.Δ. Αιτωλίας με έδρα το Μεσολόγγι παρότι είναι δήμος Αγρινίου!

Η πιο κραυγαλέα όμως περίπτωση διοικητικής παράνοιας είναι η Ρίγανη! Προσέξτε, ανήκει: α) στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού(επιλαμβάνεται και το Αγρίνιο) β) στη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου (δεν άλλαξε ούτε με τις προ ημερών συμπτύξεις) γ) στην Πολεοδομία Αμφιλοχίας, μέχρι πολύ πρόσφατα που αποφασίστηκε μεταφορά και δ) στο δήμο Αγρινίου! Και πάλι καλά γιατί μερικά χρόνια πριν ήταν η α/βάθμια εκπαίδευση στο Αγρίνιο και η β/θμια στο Μεσολόγγι! Δηλαδή οι Ριγανιώτες είναι με διαφορά οι πιο περπατημένοι στο νομό. Αν βάλεις και κάποιους που έρχονται να δουν τον Παναιτωλικό, δε, η διοικητική κατάσταση της χώρας αποθεώνεται…Και όλα αυτά δεν είχαν σημασία όταν έρεε το χρήμα άφθονο, φυσικά, αλλά τώρα;.Μόνος τρόπος; Να μη χρειάζεται μέσω τεχνολογίας να πηγαίνει κανείς πουθενά, αλλά σε ποιον να τα πεις και ποιος να τα κάνει πράξη…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.