Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Η εκδοχή της Χρυσής Αυγής για την εκδήλωση για τη μάχη του Αετού

H Xρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την εκδοχή της για όσα συνέβησαν στην εκδήλωση μνήμης της Μάχης του Αετού. Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από σχετικό video και έχει ως εξής:

MAXH+AETOYΤην Κυριακή 9 Αυγούστου ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, συνοδεία συναγωνιστών από την ευρύτερη περιοχή, παρευρέθη στην τοποθεσία που είναι τοποθετημένο το Ηρώο της μάχης του Αετού, με σκοπό να τιμήσει με την παρουσία του, με τη θεσμική του ιδιότητα, σαν μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου, τον Ηρωισμό που επέδειξαν οι Ξηρομερίτες με επικεφαλής τον Στρατηγό Γεώργιο Βαρνακιώτη.
Κατά την άφιξή του και μετά τους εγκάρδιους χαιρετισμούς με τους λιγοστούς, ομολογουμένως, παρευρισκόμενους, κατευθύνθηκε προς τους διοργανωτές προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για κατάθεση στεφάνου Τιμής. Δυστυχώς όμως αντίκρισε την απαράδεχτη άρνηση του Προέδρου του νέου Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας «Ο Μπούμστος» που είχε αναλάβει την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Τα έωλα επιχειρήματα του Δ.Σ, μερικά εκ των οποίων παραθέτουμε, “αν ήταν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ θα καταθέτατε κι εσείς” ή “όλοι όσοι καταθέτουν στεφάνι συνδράμουν οικονομικά τον Σύλλογο” κρίνονται ως απαράδεχτα όχι μόνο από τους Χρυσαυγίτες αλλά από το σύνολο των πολιτών του Ξηρομέρου, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας.
Ως Έλληνες, νοιώθουμε βαθιά πικρία και απογοήτευση, βλέποντας νέα παιδιά του τόπου μας να διαχειρίζονται τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, όχι ως οφείλουν απέναντι στις προσδοκίες όλων μας, αλλά ως κομματικά παραμάγαζα που απέχουν παρασάγγες από κάθε έννοια πολιτισμού, πλουραλισμού και προόδου.
Ως Χρυσαυγίτες πράξαμε το καθήκον μας καταθέτοντας τον Στέφανο, περιμένοντας σεμνά να καταθέσουν πρώτα οι “επίσημοι”.

Υ.Γ. Στο βίντεο που παρακολουθήσαμε ακούγετε καθαρά η αγωνία των Αετινών “περίμενε-περίμενε” κατά την βιασύνη του εκφωνητή να κρατήσει ενός λεπτού σιγή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.