Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Η Εκπαιδευτική Προοπτική για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

oaedΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ!!!!!!

Η πρώτη ενέργεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι πλέον γεγονός! Εκπαιδευτικοί, ως ανειδίκευτοι εργάτες του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούν να προσληφθούν μέσα από … πρόγραμμα ανέργων του ΟΑΕΔ, για να δουλέψουν στα σχολεία, καλύπτοντας κενά.

600 νηπιαγωγοί θα προσληφθούν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και προορίζονται για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση «όπου σε πολλές περιοχές υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων λόγω των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.» Πρόκειται για …7μηνες περίπου (6 μήνες και 15 ημέρες) συμβάσεις έργου, με μισθό χαρτζιλίκι της τάξεως των 450 ευρώ, σαν αυτές δηλαδή που υλοποιούν οι Δήμοι στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας.

Σ΄αυτούς πρέπει να προσθέσουμε τα 2700 άτομα που προβλέπει το ίδιο πρόγραμμα για την Ειδική Αγωγή και περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες-πλην δασκάλων (για πόσο ακόμα άραγε;)

Τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι άνεργοι και χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση (πόσα σχολεία, αλήθεια, λειτουργούν χωρίς κανένα κενό, σήμερα 9 Οκτωβρίου;) η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία, με το πρόσχημα της παροχής δουλειάς σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, να μας μετατρέψει σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, ανειδίκευτους εργάτες τύπου stage. Θα ζούμε  το παράδοξο δύο νηπιαγωγοί, με τις ίδιες σπουδές και τα ίδια ωράρια, να υπηρετούν στο ίδιο σχολείο, αλλά να αμείβονται εντελώς διαφορετικά.

Και υπάρχει μήπως κανένας που να πιστεύει πως αυτό δεν είναι ένα τεράστιο βήμα για την αλλαγή του συνόλου των εργασιακών μας σχέσεων; Ή μήπως υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως αυτό αφορά μόνο τους νηπιαγωγούς; Η εκπαίδευση μετατρέπεται σε ευκαιριακή εργασία, με μισθούς πείνας. Αν προσθέσουμε  την επικείμενη κατάργηση των οργανικών θέσεων με τη μορφή που ξέραμε μέχρι σήμερα , τη μεταφορά τους στις διευθύνσεις και την απεριόριστη κινητικότητα «σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας» που ετοιμάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής πλέον πως το δημόσιο σχολείο αποδομείται.

Ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ καλούμε άμεσα τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να παρέμβει και να ενημερώσει τους συναδέλφους για το συγκεκριμένο ζήτημα (έπρεπε ήδη να το είχε κάνει), που -αν ισχύει -συνεπάγεται τη καταπάτηση και εκθεμελίωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Είναι αυτονόητο πως εμείς απαιτούμε:

– Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

– Προσλήψεις αναπληρωτών από την υπάρχουσα επετηρίδα, με τις διαδικασίες που προβλέπονται για την κάλυψη των λειτουργικών θέσεων με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα

Η Δημόσια Εκπαίδευση δε χτίζεται με μπαλώματα και προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης.

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τη συρρίκνωση και υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, έχει επιλέξει το δρόμο της αποκαθήλωσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η δική μας επιλογή είναι μονόδρομος!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

(Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς)

 

Αγρίνιο,9 Οκτωβρίου 2013

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.