Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Έμπρακτη ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Αγρινίου

Έμπρακτη ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Αγρινίου

από την Πανελλήνια  Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας μετά από πρωτοβουλία Σαλμά

Τη δομή του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου του δήμου Αγρινίου επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς από κοινού με τη Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Φαίη Κοσμοπούλου, συναντώντας τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Πρόνοιας και Υγείας, κ. Κώστα Καλαντζή και παρουσιάζοντας την έναρξη της διαδικασίας ενίσχυσης της δομής από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

IMG_3060

IMG_3063
Υπήρξε ξενάγηση της κ. Κοσμοπούλου στον χώρο της κοινωνικής δομής ενώ έγινε και μια παρουσίαση της όλης προσπάθειας προς τα τοπικά ΜΜΕ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μάριος Σαλμάς ευχαρίστησε την κ. Κοσμοπούλου, ζητώντας της να διαβιβάσει τις ευχαριστίες όλων και προς τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης, κάνοντας λόγο για μια βιομηχανία με πάνω από ένα δισεκατομμύριο εξαγωγές που στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά τους πολίτες της περιοχής. «Μέσα στην κρίση τέτοιες πρωτοβουλίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για τους πολίτες που έχουν πληγεί σε ένα νομό με εξαιρετικό και ειδικό κοινωνικό ενδιαφέρον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. «Θα ήθελα να καλωσορίσω την κα Φαίη Κοσμοπούλου και να την ευχαριστήσω για το ταξίδι αυτό προκειμένου να έχουμε ένα καλό σκοπό , τη στήριξη από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε ανθρώπους έχουν ανάγκη  για δωρεάν φάρμακο. Δια της κυρίας Κοσμοπούλου εξάλλου να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας κ.Θεόδωρο Τρύφων ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου για να στηρίξει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ,στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, την περιοχή μας δίδοντας δωρεάν ελληνικά φάρμακα στο κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο του δήμου Αγρινίου. Παράλληλα να ιδρύσουμε και ένα φαρμακείο στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και στα πλαίσια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που λειτουργεί με επιτυχία δύο φαρμακεία στην Αθήνα πάλι με τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας», ανέφερε  ο κ.Σαλμάς.

Από την πλευρά της η κυρία Κοσμοπούλου επεσήμανε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θέλει να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες στα πλαίσια της εξωστρέφειας που πρέπει να έχει προς όλους τους πολίτες και δήλωσε ότι η συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου μέσω της μεσολάβησης του κ. Σαλμά είναι προς αυτή την πολύ θετική κατεύθυνση. «Είναι ιδιαίτερη χαρά τόσο του προέδρου όσο και του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας να στηρίξει την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με τη δωρεάν παροχή φαρμακευτικών προϊόντων πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλους τους συμπολίτες μας που αυτή τη δύσκολη περίοδο βιώνουν τις ανάγκες που όλοι γνωρίζουμε. Μιλάμε για τους άστεγους, τους άπορους, τους άνεργους που αυτή τη στιγμή μας έχουν περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ.
θα έχουμε συνεργασία με το κοινωνικό ιατρείο το οποίο ήδη λειτουργεί πάνω σε διαδικασίες οι οποίες είναι καθόλα νόμιμες το οποίο διαθέτει φαρμακοποιό και νοσηλευτές υγείας, δηλ. επαγγελματίες, και θα μεταφέρουμε τα φάρμακα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας τα οποία -όπως προείπα- είναι πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μέσω αυτής της υποδομής να δίδονται με το σωστό τρόπο αλλά και ανάλογα με τις ανάγκες των συμπολιτών που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι λίαν συντόμως, ελπίζω και μέχρι τα Χριστούγεννα να έχετε τις πρώτες παραλαβές», ανέφερε η κυρία Κοσμοπούλου.
Η είδηση λοιπόν που βγήκε από τη συνάντηση ήταν ότι η συνεργασία θα ξεκινήσει άμεσα, ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ήδη ο κ. Καλαντζής έχει διαβιβάσει στην κ. Κοσμοπούλου κατάσταση με τις ανάγκες σε συγκεκριμένα φάρμακα ώστε να αποσταλούν οι πρώτες παραγγελίες προς το Αγρίνιο.
Ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Καλαντζής πέραν των ευχαριστιών που εξέφρασε στους κκ. Κοσμοπούλου και Σαλμά, τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρώτη βοήθειά τους και να δώσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο λαό. Επίσης μας χαροποιεί το γεγονός ότι επιλέχθηκε ο δήμος Αγρινίου ως ένας από τους βασικούς δήμους για την όλη διαδικασία αυτή για να υλοποιηθούν προγράμματα βοήθειας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου για την πόλη του Αγρινίου”.
Σημειωτέον πως στη συνέχεια σήμερα το μεσημέρι η κυρία Κοσμοπούλου και ο κ.Σαλμάς θα συναντηθούν στο Μεσολόγγι με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, προκειμένου να συζητηθεί η λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου στο Μεσολόγγι από την Μητρόπολη.IMG_3054

IMG_3056

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Μαίρη Τ.

    Και γιατί γίνεται αυτό τώρα προεκλογικά; Μέχρι τώρα δεν είχε ανάγκη από φάρμακα το φαρμακείο; Βρε φαρμάκι να πιούν όλοι τους!! Δεν τρέπονται καθόλου;;;;;;;;;

  2. antikeimenikos

    Τα τελευταία 2 χρόνια συνέχεια εκλογές έχουμε και εκλογές δε γίνονται… Για να δούμε αυτή την φορά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.