Δευτέρα, Ιούλιος 22, 2019

Η εξαφάνιση της πλατείας

ayrio

Βλέπεις από το πρωί το καινούριο σποτ της Νέας Δημοκρατίας για την ιδιωτικό υπάλληλο που ξυπνάει να πάει για δουλειά και τα βρίσκει όλα μαντάρα και απορείς: Καλά, χάθηκαν 17.000 θέσεις εργασίας από τα capital controls του κλόουν με τα λαχούρια, αλλά πριν πόσες χάθηκαν; Καλά, ο Τσίπρας όντως έδωσε λάθος μάχη και τελικά υπέγραψε έναν συμβιβασμό αλλά  η εικόνα με το 5ευρω βενζίνη οφείλεται σε εκείνον; Κι εννοείται ότι το σποτ μας καλεί σε ειλικρίνεια. Στο φινάλε δεν μπορείς να περιμένεις από έναν σκληρό μαρξιστή να έχει ψηλά στην ατζέντα του τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προέχει η διασφάλιση των θέσεων σαν αυτές που περιγράφονται εδώ με τους απίθανους υπαλλήλους του ΟΣΕ. (Κάποτε ζούσα στον Πειραιά δίπλα από έναν «κλειδούχο» του ΟΣΕ. Στα 48 του περίμενε δυο χρόνια για σύνταξη. Έπαιρνε 2.400 ευρώ. Είχε το ωραιότερο αυθαίρετο της Πειραϊκής. Και εν έτει 2003 είχε όντως «κλειδί» αν και όλα γινόταν ηλεκτρονικά…)

Δεν αλλάζουν αυτά. Εκείνο που αλλάζει είναι οι αντιδράσεις. Μπορεί να μην περίμενε ο Τσίπρας ότι θα πήγαινε στη ΔΕΘ και δεν θα ήταν πρωθυπουργός αλλά ίσως καλύτερα έτσι για εκείνον. Δεν υποσχέθηκε και τίποτε. Και δεν άνοιξε και μύτη φυσικά παρά το ότι η περσινή ΔΕΘ ξεφτιλίστηκε ολόκληρη.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τις χτεσινές» συγκεντρώσεις». Τρεις κι ο φούφουτος. Ησυχία τάξη και ασφάλεια στις πλατείες παρά το σκληρό «τρίτο μνημόνιο». Έχει ακόμα αρκετό credit από τον κόσμο ή απλά κουράστηκαν όλοι; Μήπως έχουν δίκιο οι ξένοι που τον θέλουν πρώτο γιατί κατάλαβαν ότι μόνο αριστερός στην Ελλάδα μπορεί να περάσει αυτά που πρέπει να γίνουν; Ο Καμμένος είπε ότι μας ήθελαν εκτός Ευρώπης για να μας μείνουν οι μετανάστες εδώ. Και τους κοροϊδέψαμε και δεν πέρασε το… σκληρό τους σχέδιο. Όμως πάλι δεν τους ανησυχεί ότι μπορεί και πάλι ο Καμμένος να είναι στην κυβέρνηση!

Τόσα και τόσα συμβαίνουν και δεν ακούγεται κιχ. Καθαρίστριες δεν προσλαμβάνονται τελικά, τα σχολεία έχουν μόνο 20 χιλιάδες κενά, παιδάκια σκοτώνονται στις θάλασσες, τα σύνορα έγιναν χωνί. Ούτε οι ακραίοι δεν είναι στο δρόμο, είτε οι υπερ-πατριώτες ορθοδοξέλληνες είτε οι διεθνιστές του «όλοι οι καλοί χωράνε».

Γιατί; Δεν είναι μονοσήμαντη η απάντηση αλλά μεγάλη σχέση έχουν και τα ΜΜΕ, ειδικά εκείνα που λένε τα ντέρτια του Λαού. Κι ακόμα πιο μεγάλο ρόλο έπαιξε τελικά το ότι διασπάστηκε ο στρατός των τρολ. Τα social media και τα ψαγμένα blog μάλλον μοιράστηκαν, οι εκπομπές τα ίδια, οι μαχητικοί σχολιογράφοι είναι σε εμφύλιο… Και η κοινωνία παρά τα όσα συμβαίνουν δεν βράζει. Είναι σε λάιτ κατάσταση στον ατμό…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.