Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Η επίσχεση εργασίας έχει φέρει δυσχέρεια στο Νοσοκομείο

Η επίσχεση εργασίας έχει φέρει δυσχέρεια στο Νοσοκομείο

Σε νοσοκομεία της Αθήνας έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα!

Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 20 Δεκεμβρίου ζητώντας τις δεδουλευμένες υπερωρίες τους, όπως και τα νυχτερινά και τα Σαββατοκύριακα που έχουν να πάρουν από τον περασμένο Αύγουστο(κάποιοι και από τον Ιούλιο). Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζομένων στο Υπουργείο και ακόμα αναμένει παρότι είναι γνωστό πως σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου(π.χ. Ευαγγελισμό, Μεταξά), λίγο πριν και λίγο μετά τις γιορτές, τα αντίστοιχα χρωστούμενα εξοφλήθηκαν! Είναι λοιπόν φυσικό οι εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Η επίσχεση εργασίας όμως έχει επιπτώσεις τόσο στα τακτικά χειρουργεία-τα έκτακτα αντιμετωπίζονται κανονικά-όσο και στις εξετάσεις που προβλέπονται για διάφορες παθήσεις. Δεν προγραμματίζονται πλέον χειρουργεία και τα προγραμματισμένα που δεν επείγουν έχουν αναβληθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις αιματολογικές εξετάσεις ή και άλλου τύπου εξετάσεις. Παράλληλα, για ασθένειες που δεν παρουσιάζουν τον χαρακτήρα του επείγοντος, αλλά απαιτούν μια σειρά από ειδικές εξετάσεις(π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα), οι ασθενείς ειδοποιούνται ότι αν δεν έχουν να τις κάνουν σε ιδιωτικό ιατρείο πρέπει να πάνε στα Γιάννενα! Για να γίνει αντιληπτό, δε, τι μπορεί να σημαίνει το να μην γίνονται παρά μόνο οι επείγουσες εξετάσεις, να πούμε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να κάνεις εξέταση στο νοσοκομείο για χοληστερίνη!
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι τα παραπάνω βαρύνουν κυρίως τους πιο ευάλωτους πολίτες που είναι όσοι δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν έξω εξετάσεις και η ασφάλειά τους είναι σε βιβλιάριο απόρου. Για τέτοιες περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να πάρει έγκριση αφού εισαχθεί στα Επείγοντα Περιστατικά και διαπιστωθεί το επείγον της περίπτωσής του, αν και το προσωπικό προσπαθεί να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.