Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020

Η Θεατρική Αγωγή εκτός του εκπαιδευτικού προγράμματος

Γράφει η Λαμπρινή Κούκου

“Στις 22/12/2011 δημοσιεύθηκε το υπ’ αριθμ. 124662/Γ2/1-11-2011 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πιλοτική τους εφαρμογή του επιστημονικού πεδίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης», όπου αναφέρεται ότι θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα της Μουσικής και των Εικαστικών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής καταργείται πλέον στα πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία. Το μάθημα του Θεάτρου δε θα ενταχθεί στα πιλοτικά Γυμνάσια, ενώ έχει ήδη καταργηθεί από τον Σεπτέμβρη του 2011 το μάθημα Στοιχεία Θεατρολογίας στο Νέο Λύκειο.
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής και τα μαθήματα που διδάσκονται είναι μεταξύ των άλλων Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Γλωσσολογία, Μεθοδολογία της Ιστορίας, Νεοελληνική γλώσσα, Λογοτεχνία, Παιδαγωγική.
Το Υπουργείο Παιδείας, με ειδικό μάθημα που διδάσκονταν στο Λύκειο,”Επαγγελματικός Προσανατολισμός” προσανατόλισε τους υποψηφίους των ΑΕΙ, πως στους απόφοιτους της Σχολής, προσφέρεται εργασία στην εκπαίδευση.
Σήμερα κλείνουν τις πόρτες της εκπαίδευσης στους αποφοίτους και τους οδηγούν στην ανεργία.
Ο τότε Υπουργός Παιδείας Ευθυμίου, λέει, ότι ευθύνεται. Προσανατόλιζε χωρίς χρονικά όρια (το πολύ για ένα τρίμηνο έπρεπε) και δεν είχε προβλέψει την απογείωση που θα επακολουθούσε με την πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων για την παιδεία.
Η νέα πιλότος πήρε το αεροπλάνο και πέταξε. Τώρα περιμένουμε όλοι την προσγείωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.