Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά…πιο ανάποδα στο Αγρίνιο

Η Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά…πιο ανάποδα στο Αγρίνιο

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών για όσους έχουν τη δυνατότητα επισκέπτονται μακρινούς προορισμούς.

Για το Αγρίνιο λοιπόν το Ιόνιο έχει κάποιο πλεονέκτημα, η Εγνατία έχει ανοίξει κατά πολύ, όπως θα δείτε όμως στον παρακάτω χάρτη είναι κυριολεκτικά μια ταλαιπωρία μια επίσκεψη στη Θεσσαλία ( Βόλος) και κατ επέκταση στις Σποράδες και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Ο λόγος φυσικά η έλλειψη οδικού άξονα ενώ αγνοείται η τύχη του οδικού άξονα Βόλου-Πλατυγιάλι που συζητιώνταν πριν κάποια χρόνια. Το μόνο που έχει δρομολογηθεί προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα 7 πρώτα χιλιόμετρα του Αγρινίου-Καρπενησίου.

Τι Βόλος τι Θεσσαλονίκη.

Αν και η Θεσσαλονίκη απέχει διπλάσια χιλιόμετρα από τον Βόλο (402) εντούτοις χρειαζεται ακριβώς το ίδιο διάστημα ίσως και παραπάνω (4 h 39m ) για να φτάσει κανείς στη Θεσσαλική πόλη! Όσο για μια επίσκεψη στη Σκιάθο ή στις Σποράδες, μάλλον αυτό απαιτεί μια ολόκληρη μέρα από εκείνο το σημείο,

1thesalo

volos

Τι Χαλκιδική τι Χαλκίδα

Μόλις μια ώρα παραπάνω και πιο άνετο δρόμο χρειάζεται κάποιος για να πάει Χαλκιδική από ότι στη Χαλκίδα ή στην Εύβοια παρόλο που το Αγρίνιο είναι στη Νότια Ελλάδα: 4μιση ώρες Χαλκίδα, άλλη μια ώρα Χαλκιδική. Για Ερέτρια π.χ ο χρόνος είναι ακριβώς ο ίδιος. Όλα λοιπόν ανοικτά:

xalkis

eretria

xalkidiki

Aγρίνιο-Αιγίνιο όσο…Καμμένα Βούρλα

Τι και αν το Αιγίνιο Πιερίας ( που το μπερδεύουν συνήθως με το Αγρίνιο) είναι στη Βόρεια Ελλάδα; Απέχει μισή ώρα μόλις παραπάνω από ότι  τα Καμμένα Βούρλα της Φθοιώτιδας :

aiginio

kamvou

Πολλά λοιπόν τα παραδείγματα. Και πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν…

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Pst

  Κάντε επιτέλους την σύνδεση του αγρινιου με την ιονια οδό.

 2. ουπς

  ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ; Η Σελήνη είναι πιο κοντά!

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Έλα μωρέ που θέλει και σύνδεση το Αγρίνιο με την Ιόνια…Σιγά τι είνα το Αγρίνιο…Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δυτ Ελλάδας. Τί θα την βάλουμε ίσα και όμοια με την Άρτα, την Αμφιλοχία ή το ΜΕσολόγγι.

  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

  Θα οδηγούν 20′ για να μπούν στην Ιόνια

 4. Κ.Γρομιτσαρης

  ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ Η 2Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑ!ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΛΑΜΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 4 ΩΡΕΣ ΓΙΑ 185 Η 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Η ΓΙΑ 240 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΣΩ ΙΤΕΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ,Η ΑΙΤ/ΝΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.