Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Δημοκρατίας(Vid)


Κεντρικός ομιλητής ο Δημήτρης Βίτσας

Με την ομιλία του Δημήτρη Βίτσα, Γραμματέα Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού και υποψηφίου στο νομό, στη πλατεία Δημοκρατίας ουσιαστικά κορύφωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας. Στη ομιλία που έφερε το ρίσκο της συγκέντρωσης σε ανοιχτό χώρο και μάλιστα στην πλατεία υπήρξε προσέλευση μετά από κάποιο σημείο, αλλά δεν αποτυπώθηκε το ρεύμα που ακούγεται ότι υπάρχει για τον συγκεκριμένο χώρο στις εκλογές της Κυριακής. Πάντως μετά το αρχικό μούδιασμα αρκετοί ήταν εκείνοι που πήγαν κοντά στη συγκέντρωση.
Ο κ. Βίτσας αρχικά αποδόμησε τα επιχειρήματα των γνωστών ως «κομμάτων εξουσίας» μέχρι σήμερα, λέγοντας ότι το Μνημόνιο δεν απέτυχε, αλλά αντίθετα πέτυχε γιατί ο στόχος του ήταν ο μισθολογικός υποβιβασμός όλου του εργατικού δυναμικού και οι κατάργηση κατακτήσεων σχεδόν εκατό χρόνων. Υπενθύμισε ότι αφού ο «μνημονιακός» χώρος απείλησε με πιστωτικό γεγονός και αδυναμία πληρωμών, στη συνέχεια έρχεται τώρα να πει ότι θα διαπραγματευθεί όσα έχει υπογράψει.
Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην προσπάθεια τη Δευτέρα το πρωί να υπάρξει εντολή του λαού για μια αριστερή διακυβέρνηση της χώρα προσπαθώντας να φέρει προ των ευθυνών τους και το ΚΚΕ αλλά και τη ΔΗΜ.ΑΡ.
«Θα μπορέσουμε να κάνουμε στάση πληρωμών γιατί θα έχουμε αναφορά στο λαό που θα μας στηρίξει» επισήμανε, προτού εξηγήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η πλειοψηφία των λαών της Ευρώπης καταλαβαίνει τη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα(παρότι ανέφερε ότι δεν περιμένει και πολλά από περιπτώσεις τύπου Ολάντ). Θύμισε δε ανάλογες ιστορικές περιπτώσεις όπως στη Γερμανία μεταπολεμικά και τον Ισημερινό πιο πρόσφατα, όταν υπογράφτηκαν συμβάσεις που προέβλεπαν πληρωμή χρεών μόνο όταν υπάρχει ανάπτυξη.
Στη συνέχεια παρουσίασε του πέντε άξονες για την αλλαγή πορείας της χώρας όπου δεσπόζουσα θέση κατέχει η αναδιανομή πλούτου με φορολόγηση όσων έχουν και ελάφρυνση όσων δεν έχουν(ειδική μνεία έκανε στη κατάργηση φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές), η αλλαγή στην νοοτροπία και την παραγωγικότητα του δημοσίου αλλά και η αξιοποίηση του πλούτου της χώρας που όπως είπε είναι «μια πλούσια χώρα με φτωχή κοινωνία». «Θα αλλάξουμε την πορεία και θα είναι ντάλα μεσημέρι» όπως είπε, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα μεγάλο κόμμα στη χώρα.
Στη συνέχεια προσφωνώντας έναν προς έναν κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους του στην εξέδρα για να παρουσιαστούν όλοι μαζί επιφυλάσσοντας για τον καθένα εγκωμιαστικά λόγια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.