Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ΛΑ.Σ. Αγρινίου για τα σκουπίδια της Ηλείας και τις ενέργειες της Κυβέρνησης

las

H Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου καταδικάζει την ενέργεια της κυβέρνησης και ειδικότερα, του Υπουργείου Εσωτερικών και Δ. Α. να καταθέσει μηνυτήρια αναφοράκατά των Δημάρχων Αγρινίου, και Ακτίου – Βόνιτσας καθώς και κατά των Προέδρων των (ΦΟΔΣΑ) των αντίστοιχων ενοτήτων, αναφορικά με τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου.

Η ΛΑ.Σ. Αγρινίου ζητάει την απόσυρση των μηνύσεων, αλλά ταυτόχρονα όμωςτονίζει ότι το ζήτημα το οποίο προκύπτει είναι καθαρά πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Δεν είναι θέμα αντιδικίας με τους εργαζόμενους και το λαό της Ηλείας. Όσοι αναγάγουν το θέμα σε ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμων και Δημάρχων και πολύ περισσότερων των ίδιων των εργαζομένων, και συνεχώς μεταθέτουν σε άλλους τις ευθύνες, θολώνουν τα νερά και αποπροσανατολίζουν από το γεγονός ότι είναι πρώτα και κύρια πολιτικό θέμα και όχι νομικό. Είναι ευθύνη του κράτους, διαχρονικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως και της σημερινής που δεν δίνουν λύση στοζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο σχολιασμός του αρμόδιου Γ.Γραμματέα του Υπουργείου ότι οι Δήμαρχοι είναι «υπάλληλοι» της «κεντρικής εξουσίας», επιβεβαιώνει και αναδεικνύει την ορθότητα της εκτίμησης της ΛΑ.Σ.: «ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» η Τοπική Διοίκηση γίνεται αναπόσπαστο κρατικό όργανο, οι δήμοι μετατρέπονται σε κρατικούς μηχανισμούς εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.»Όσοι αποδέχονται λοιπόν, στήριξαν και στηρίζουν τον «Καλλικράτη» τώρα τάχα απορούν και διαμαρτύρονται.

Η ΛΑ.Σ. Αγρινίου καλεί την εργατική τάξη της περιοχής σε αγώνα και επαγρύπνηση για: διαχείριση των απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς είναι στενά δεμένος με τους όρους διαβίωσης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Με τον τρόπο όμως που υλοποιείται το αντικείμενο αυτό, έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο σύνολο των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων του υπόψη τομέα και στο πενιχρό εισόδημα, όσο απόμεινε, της λαϊκής οικογένειας.

Βασική μας θέσηείναι: ότι η διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με άλλη εξουσία και οικονομία, μπορεί να εξασφαλιστεί.

Προϋποθέσεις είναι: Ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα. κ.α.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΓΜΕΝΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΞΥΜΕΝΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

 

Αγρίνιο 10/02/2016

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ. Αγρινίου:

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΣ

ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.