Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Η μάχη της ψήφου :Από αιτήματα φιλίας στο facebook έως σταυρωμένα ψηφοδέλτια

Η μάχη της ψήφου :Από αιτήματα φιλίας στο facebook έως σταυρωμένα ψηφοδέλτια

psifodeltiaΒρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών και οι υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο κορυφώνουν τις προσπάθειες τους.

Σε εκλογές της Αιτωλοακαρνανίας εν έτει 2014 ο τρόπος προσέγγισης έχει ελαφρώς αλλάξει: Οι ακριβές γύρες με τσίπουρα και ούζα στα καφενεία αντικαταστάθηκαν είτε με περιοδείες και  σύντομες ομιλίες στο stand ( λόγω εξόδων) είτε με αιτήματα φιλίας, post , like (κοινώς φιλοφρονήσεις) στο facebook.

Στον παλαιό τρόπο προσέγγισης ( με τα καλά του και τα άσχημα του) συμπεριλαμβάνουμε και τις επισκέψεις πόρτα πόρτα σε σπίτια ( κυρίως σε γειτονιές και σε χωριά), οι οποίες ελλατώθηκαν καθώς οι κοινωνίες πλέον γίνονται ανώνυμες.

Και από όλα αυτά δεν λείπει η…επίσκεψη μέσω ταχυδρομείου, η οποία περιέχει φάκελο είτε με φυλλάδια του υποψηφίου είτε με τα ..παραδοσιακά σταυρωμένα ψηφοδέλτια σε ενα  πλήθος ( καλλικρατικών) ονομάτων. Τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια ήδη αρχίσαν να καταφτάνουν σε πολυκατοικίες από μερίδα ( μικρή) υποψηφίων.

Κυριακή κοντή γιορτή για να δούμε ποιος από τους παραπάνω τρόπους ( και άλλους που διαφεύγουν) αποδίδουν στην Αιτωλοακαρνανία του 2014.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.