Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2019

Η «Μήδεια» στο Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας


«Σταθερή στη δέσμευσή της για τη διάσωση και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Μακύνειας η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. οργανώνει κάθε Σεπτέμβριο ποιοτικές παραστάσεις, στο σημαντικό αυτό τοπόσημο της Ναυπακτίας, το οποίο βρίσκεται στους λόφους του Αντιρρίου.»,  αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.,

Φέτος η αρχαία σκηνή με την απαράμιλλη θέα στο στενό Ρίου – Αντιρρίου, φιλοξενεί τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε μία παραγωγή του «Θεάτρου των Αλλαγών», σε διδασκαλία, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολιδάκη.

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου,θα λάβουν χώρα 2 παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο,υπό το φως της εσπέρας (ώρα έναρξης 6μμ).

Ωστόσο η πρώτη μέρα (4/9) θα αποτελέσει από μόνη της μία ιδιαίτερη ένθετη εκδήλωση, με τίτλο Pink the Theatre”.

Συγκεκριμένα, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας, θα προσέλθουν μαζικά στον χώρο, με ειδικά για την περίσταση ροζ μπλουζάκια, φιλοδοξώντας να «ροζίσουν» τις κερκίδες, στέλνοντας μήνυμα αντοχής και αλληλεγγύης. Η εκδήλωση αυτή λογίζεται ως προπομπός των ετήσιων δράσεων, τις οποίες ο δυναμικός φορέας – μέλος της Ε.Κ.Φ. «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» οργανώνει κάθε Οκτώβριο.

Τόσο η παράσταση της Παρασκευής, όσο και αυτή του Σαββάτου, αφιερώνονται από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στη μνήμη της Βιβής Νάτση,

μιας σημαντικής γυναίκας που συνδέθηκε τόσο με τη θεατρική τέχνη, όσο και με τη συγκεκριμένη σκηνή.

pol-mideia

Στην προσπάθεια υπέρ του Αρχαίου Θεάτρου της Μακύνειας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. συμπορεύεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, τον Δήμο Ναυπακτίας και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», το οποίο δραστηριοποιείται υπέρ των αρχαίων θεάτρων της πατρίδας μας. Παραστάσεις όπως οι εν λόγω, ανανεώνουν κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, μια κοινή υπόσχεση για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δείτε το βίντεο αναγγελίας της παράστασης:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»:

Ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» θέτει στη διάθεση των φίλων του λεωφορεία από την Πάτρα προς τη Μακύνεια με επιστροφή. Το κόστος της συμμετοχής είναι 10 € και περιλαμβάνει τη μεταφορά, την παρακολούθηση της Παράστασης και το ροζ μπλουζάκι με το λογότυπο «Pink the Theatre». ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Παρασκευή 4/9/15 και ώρα 5:00 μμ. από την Πλατεία Τριών Συμμάχων. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε καθημερινά 9:00 με 16:00 στο 2610222274.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.