Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Επίσκεψη της Μ.Τριανταφύλλου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Επίσκεψη της Μ.Τριανταφύλλου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

nosok-mes

Μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως από καταγγελίες ιατρών και του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, σχετικά με μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αγρινίου, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Τριανταφύλλου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με  εργαζόμενους, ιατρούς και μέλη του ΔΣ των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γραφείο τύπου της βουλευτή, “ξεκάθαρα τόνισαν την προσπάθεια απαξίωσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με τις μετακινήσεις  αναγκαίου, για τη στοιχειώδη λειτουργία του,  προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η μείωση, με πρόσχημα την κρίση,   του προϋπολογισμού των Νοσοκομείων, το πάγωμα προσλήψεων σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις προσωπικού έρχεται να διαλύσει οποιαδήποτε μορφή Δημόσιας Υγείας προς όφελος της ελεύθερης Αγοράς.

Συγκεκριμένα είπε, για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, πως πρέπει  να εξεταστούν με πολύ προσοχή οι καταγγελίες των εργαζομένων και πως θα πρέπει αρχικά η 6η ΥΠΕ να αποσαφηνίσει αν έχει εγκρίνει ή όχι τις συγκεκριμένες μετακινήσεις. Ωστόσο με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να ενσκήψουμε στην ανάγκη στελέχωσης του ήδη υποστελεχωμένου Νοσοκομείου Μεσολογγίου, αφού αυτό εξυπηρετεί μια εξαιρετικά μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Η ύπαρξη του σώζει κυριολεκτικά ζωές.

Το νοσοκομείο Μεσολογγίου, στηριζόμενο κυρίως στους εργαζόμενους του, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες της περιοχής. Κρίνεται επομένως απαραίτητος ο αγώνας για την υπεράσπιση της λειτουργίας του κόντρα στα μνημονιακά μέτρα και στους εμπνευστές τους που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.