Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Εκδήλωση για το νέο οικοτροφείο του «Παναγία Ελεούσα»

Εκδήλωση για το νέο οικοτροφείο του «Παναγία Ελεούσα»

eleousa

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που είναι η 3η Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από το Δ.Σ του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» , στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, συζήτηση με θέμα «Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ( Σ.Υ.Δ.)-Οικοτροφείο για άτομα με νοητική υστέρηση ως δείκτης κοινωνικής Συνοχής και Πολιτισμού».

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων με νοητική υστέρηση που στερούνται γονεικής φροντίδας. Λειτουργεί σαν κατοικία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κλειστή περίθαλψη ή νοσηλεία.

Όπως σχολίασε στο agrinionews.gr ο διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Δ. Χειμαριώτης , η Στέγη απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών που είτε χάνουν τους γονείς τους είτε οι συνθήκες εντός της οικογένειας θεωρούνται ακατάλληλες. «Θεωρώ ότι η δημιουργία των δομών αυτών δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας, αποτελεί δείγμα ότι η κοινωνία μας έχει συνοχή αλληλεγγύη και πολιτισμό», ανέφερε ο ίδιος.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος  της Ετ3 κ. Παντελής Σαββίδης και σε αυτή έλαβαν μέρος οι κα Έφη Μπέκου, Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο κ. Γιώργης Κοντογιώργης τ. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, ο κ. Michael Crowley, Εκπρόσωπος της E.P.R.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ν. Καζατζής.

kjjhj

panagia-eleousa

ponb

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.