Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Η Ντέλια ήρθε στην Αθήνα κι έπιασε αμέσως δουλειά

delia-708_2Το απόγευμα σαν… σταρ έφτασε στην Αθήνα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου. Αύριο το πρωί στις 10 μαζί με τους υπόλοιπους τρεις του κουαρτέτου θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση, γνωριμίας με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη.

Εντωμεταξύ τα τεχνικά κλιμάκια που έχουν πιάσει δουλειά από την Τρίτη συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν. Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ στα τεχνικά κλιμάκια υπήρξε ειδική συνάντηση για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.

Πάντως, οι Θεσμοί άρχισαν ήδη να δείχνουν τις άγριες διαθέσεις τους, πριν καλά καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή, με την ελληνική πλευρά, από την άλλη, όμως, να θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά στην ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν ακόμη ότι ξεκινά η διαβούλευση για τα εργασιακά ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ μελετάται και η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η άφιξη σταρ της Βελκουλέσκου

Η Ρουμάνα εκπρόσωπος του Ταμείου έφθασε στο Hilton λίγο πριν τις 8 το βράδυ, συνοδευόμενη από 20 άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν άφησε να χαθεί καθόλου χρόνος, αφού αμέσως αφότου ανέβηκε στο δωμάτιό της για να τακτοποιηθεί οδηγήθηκε απευθείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που γίνεται σε αίθουσα του ξενοδοχείου για να ενημερωθεί από τα τεχνικά κλιμάκια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.