Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

«Η παραδοσιακή πελάδα της Κλείσοβας», ελαιογραφία της Ελένης Μαμάση

3

Πραγματοποιείται στην αίθουσα των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών στην Πάτρα η 6η Εαρινή Παμπατραϊκή Έκθεση Τέχνης με τη συμμετοχή 40 εικαστικών καλλιτεχνών. Στη φετινή έκθεση που πλέον έγινε θεσμός για την πόλη, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει γλυπτά, ψηφιδωτά, ταπισερί, ζωγραφικούς πίνακες, καλλιτεχνικές φωτογραφίες και χειροποίητα κοσμήματα.
Στην έκθεση συμμετέχει και η ζωγράφος Ελένη Μαμάση με τρεις καλλιτεχνικές ζωγραφικές δημιουργίες. Ένα από τα έργα της απεικονίζουν μια παραδοσιακή πελάδα της λιμνοθάλασσας Κλείσοβας στο Μεσολόγγι που πλέον δεν υφίσταται. Πρόλαβε και την αποθανάτισε ζωγραφίζοντάς την ως μια ωραία ανάμνηση. Ο πίνακας από ελαιογραφία απεικονίζει την ξύλινη καλύβα των ψαράδων στηριζόμενη σε πασσάλους πάνω από την επιφάνεια του υγροτόπου με λεπτομέρεια στα υλικά δόμησης ενώ στο βάθος διακρίνεται το Μεσολόγγι και ο Αράκυνθος.
Η κ. Μαμάση, σύζυγος του γνωστού καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη σεζόν και την εκθεσιακή περίοδο 2014-2015 ανά την Ελλάδα με νέες δημιουργίες. Η έκθεση τέχνης θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.