Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Η παρουσία Αγρινιωτών επαγγελματιών-επιστημόνων στο δίκτυο Linkedin

Η παρουσία Αγρινιωτών επαγγελματιών-επιστημόνων στο  δίκτυο Linkedin

linkedinagrinio

Πλέον τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης παράλληλα με την αριθμητική τους διόγκωση αναζητούν πιο εξειδικευμένους χαρακτήρες. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και ο επαγγελματικός. Μετά λοιπόν το facebook για όλους εδώ και χρόνια έχει έλθει το linkedin, το παγκόσμιο επαγγελματικό δίκτυο όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να αναρτήσει το επαγγελματικό του προφίλ, το βιογραφικό του κατά μια έννοια , τους τομείς που εξειδικεύεται, τις σπουδές του και άλλα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να εντάσσεται σε ομάδες του  επαγγελματικού του  ενδιαφέροντος και κυρίως να κάνει συνεχώς updating για ζητήματα αγοράς που άπτονται του επαγγέλματος του και των σπουδών του.

Το Linkedin ιδρύθηκε από το 2002. και αριθμεί εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο. Οι εγγραφές του από Ελλάδα αυξήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια και χιλιάδες είναι οι Έλληνες επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί Αγρινιώτες. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που κάναμε γύρω στους 400 είναι αυτοί που δηλώνουν Αγρίνιο ως τόπο καταγωγής ή φοίτησης στο Γυμνάσιο-Λύκειο. Οι περισσότεροι δηλώνουν διαμονή στην Ελλάδα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν εξωτερικό όπως Αγγλία η Ολλανδία. Τα δε επαγγέλματα και σπουδές ποικίλουν.

Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σε ανάλογες αναζήτησεις που επιχειρήσαμε και για άλλες ελληνικές πόλεις προέκυψαν πολύ περισσότερα αποτελέσματα. Μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα. Εκείνο που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι αρκετοί νέοι επιστήμονες βρήκαν καλές δουλειές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό μέσω του Linkedin και σίγουρα υπάρχει κόσμος που οφελήθηκε από αυτό..

 linkedin

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.