Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

“Η πολιτική του δήθεν στο δήμο Ναυπακτίας (με αφορμή το χαράτσι και όχι μόνο)”

“Η πολιτική του δήθεν στο δήμο Ναυπακτίας (με αφορμή το χαράτσι και όχι μόνο)”

Aνακοίνωση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Διαβάσαμε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πατρέων για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και μελαγχολήσαμε συγκρίνοντάς τη με την αντίστοιχη απόφαση του δήμου Ναυπακτίας.
Αναφέρει η απόφαση του δήμου Πατρέων:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, συζήτησε διεξοδικά το μέτρο της επιβολής του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, τέλος που οι πολίτες καλούνται να το καταβάλλουν, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω συμπεράσματα – αποφάσεις:
«Θεωρεί το μέτρο άδικο και επιπλέον σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, το μέτρο αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.
Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές, ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο. Γίνεται απαιτητό και από το ένα εκατομμύριο των ανέργων, από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, το ίδιο και από μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις με ελάχιστο ή μηδενικό τζίρο και εισόδημα.
Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας, που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα.
Η κοινωνία της πόλης μας, έχοντας δεχτεί ανελέητα πλήγματα εδώ και δύο δεκαετίες με την πλήρη αποδιάρθρωση της παραγωγικής της βάσης, βιώνει την σημερινή κρίση έχοντας ποσοστά ανεργίας και φτώχειας διπλάσια από τους πανελλαδικούς μέσους όρους. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν με απόγνωση ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουν την διατροφή των παιδιών τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:
Καλεί τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ.
Απαιτεί την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού.
Δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κλπ. (!!)
Στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και σε υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και στην έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε δημότη. Να συντονίσει την δράση του με άλλους δήμους.
Η απόφαση να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».

Από την άλλη μεριά, στα δικά μας, ο δήμος Ναυπακτίας στη δική του απόφαση αναφέρεται ότι έχει διάθεση (γενικώς και αορίστως)να συνδράμει όσους “δεν δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους να καταβάλουν το σχετικό τέλος.” Αλήθεια σκέπτεται ο κ. Μπουλές να τους ψάχνει τις τσέπες για να δει αν έχουν χρήματα για την πληρωμή;
Ας επισημάνουμε εδώ ότι ψευδώς ισχυρίζεται το σχετικό δελτίο τύπου ότι η απόφαση του δήμου Ναυπακτίας ήταν ομόφωνη. Ο εκπρόσωπος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ καταψήφισε την απόφαση, αφού αυτή περιορίστηκε στη διατύπωση μιας δήθεν αντίστασης στο χαράτσι και δεν πήρε κανένα πρακτικό μέτρο υποστήριξης των συνδημοτών μας.

Η πολιτική του δήθεν (σε όλο της το μεγαλείο) κατοικοεδρεύει στον δήμο Ναυπακτίας.

Δήθεν αντιστεκόμαστε στο χαράτσι αλλά επιβάλλουμε στους συμπολίτες μας αυξήσεις κοντά στο 20% στην ΔΕΥΑΝ.
Δήθεν ανεξάρτητος ο κ. Μπουλές αλλά η κ. Γιαννακά, ο κ. Μακρυπίδης και τα άλλα παιδιά του μνημονίου που τον στήριζαν με προεκλογικές τους δηλώσεις απλώς είδαν το (ανεξάρτητο) φως και μπήκαν.
Δήθεν αξιοποιούμε το ΞΕΝΙΑ με τη δημιουργία parking – μαϊμού, αλλά στο δημοτικό συμβούλιο αναβάλλουμε συνεχώς τη συζήτηση του θέματος γιατί ακόμη δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Δήθεν πεζοδρομούμε τις παραλίες αλλά ξαναγυρίζουμε στο “μία από τα ίδια”
Δήθεν δημιουργούμε μητρώο προμηθευτών στο δήμο, για να υπάρχει διαφάνεια και οιοκονομία στις προμήθειες του δήμου αλλά το party των αναθέσεων στα δικά μας παιδιά συνεχίζεται ένα χρόνο τώρα. Γιατί καλύτερη από τη δήθεν διαφάνεια είναι η συγκρότηση του μηχανισμού που θα μας δώσει εκλογικά ερείσματα.
Δήθεν εξυγιαίνουμε τον δήμο αλλά βουλιάζουμε τη ΔΕΥΑΝ στα χρέη.
Δήθεν οργανώνουμε τα παζάρια αλλά δεν βγάζουμε κουβέντα για τις παρανομίες των μεσαζόντων με τους οποίους (ξανα)συνεργάστηκε ο δήμος.
Δήθεν δάνειο εντάσσουμε στον προϋπολογισμό του δήμου για να πετύχουμε τον δήθεν ισοσκελισμό του.
Δήθεν αντιδρούμε στο πανάκριβο διόδιο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, αλλά στην πράξη απουσιάζει οποιαδήποτε δράση για την μείωσή του.
Έτσι επίσης δήθεν αξιοποιήσαμε την πλαζ, δήθεν καθαρίσαμε τα νεκροταφεία, δήθεν κόψαμε τα χόρτα, δήθεν κάνουμε πλατεία το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους, δήθεν οργανώνουμε ανακύκλωση των απορριμμάτων, δήθεν συνεδριάζουμε την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, δήθεν συνεδριάζουμε την δημοτική κοινότητα της Ναυπάκτου, δήθεν ασχολούμαστε με τα προβλήματα των ορεινών όγκων, δήθεν ασχολούμαστε με το οικιστικό με το δημοτικό συμβούλιο να μην έχει ιδέα ούτε να έχει εγκρίνει τις δήθεν πρωτοβουλίες του κ. Μπουλέ στους διαδρόμους των Υπουργείων, δήθεν προωθούμε τον ΧΥΤ Αδρανών ενώ στο μεσοδιάστημα κάνουμε παράνομες αμμοληψίες, δήθεν τηρούμε την νομιμότητα ανάλογα με το αν μας συμφέρει ή όχι.

Σταματάμε εδώ όχι γιατί τελείωσε ο κατάλογος των δήθεν αλλά γιατί θέλουμε να μιλήσουμε για την ουσία.
Είναι κρίμα στο δήμο Ναυπακτίας οι επιλογές μας να περιορίζονται ανάμεσα στο κακό και το περισσότερο κακό. Δεν είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα; Εντάξει, ο κ. Μπουλές απογοήτευσε πρώτα απ’ όλους αυτούς που τον πίστεψαν. Όμως αυτό δεν αρκεί.
Στην Ναυπακτία θεωρούμε ότι υπάρχει η πρώτη ύλη για την δημιουργία μιας πλειοψηφίας που θα αλλάξει την ρότα του καραβιού και όχι μόνο τον καπετάνιο. Μιας πλειοψηφίας που θα μας αποκόψει από το μίζερο παρελθόν (σε όλες του τις εκφράσεις). Αρκεί όσοι ειλικρινά θέλουν να δουλέψουν σε αυτή την κατεύθυνση να είναι αποφασισμένοι να “σπάσουν αβγά”.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από τέτοιες ομελέτες.

Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.