Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

Η πρόταση Πορφύρη για κοινή κάθοδο με την αντιπολίτευση!

porfiris123 Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», επικεφαλής της οποίας είναι ο δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, ενημερώνοντας για τη χθεσινή συνάντηση της . Η ανακοίνωση επικεντρώνεται στην πρόταση Πορφύρη για από κοινού κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του συνδυασμού του με τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης με υποψήφιο Δήμαρχο κοινής αποδοχής.

«Η πρόταση του Δημάρχου έγινε ομόφωνα δεκτή από τους παριστάμενους και εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να έρθει σε επαφή με τον αρχηγό του συνδυασμού της δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα, προκειμένου να εξεταστεί από κοινού η δυνατότητα υλοποίησης της συγκεκριμένης πρότασης και η περαιτέρω προώθηση των απαιτούμενων σχετικών ενεργειών για την επίτευξη του στόχου, εφόσον υπάρξει σχετική πρόθεση και από την πλευρά της αντιπολίτευσης» αναφέρεται. Στην ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζεται πάντως τι προτίθεται να πράξει ο νυν δήμαρχος σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η πρόταση του (όπως ευρέως εκτιμάται)…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

           Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου η προγραμματισμένη συνάντηση του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», ο οποίος αποτελεί τη συμπολίτευση στον Δήμο Θέρμου, με αντικείμενο την προετοιμασία για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παραβρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των εκλεγμένων από τον συνδυασμό στα όργανα του Δήμου – Δημοτικό Συμβούλιο και όργανα διοίκησης της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμου και των Τοπικών Κοινοτήτων – όσο και των υποψηφίων του συνδυασμού για τα αντίστοιχα όργανα, όπως και αρκετοί  πολίτες.

Ο αρχηγός της παράταξης και Δήμαρχος Θέρμου κ. Θεόδωρος Πορφύρης, αφού ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και εκλεγμένους στα όργανα του Δήμου με το συνδυασμό του καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του ως αρχηγού της  παράταξης και ταυτόχρονα ως Δημάρχου Θέρμου, καθώς και όλους τους πολίτες που τον ανέδειξαν στο αξίωμα του Δημάρχου για πέντε συνεχόμενες δημοτικές περιόδους, δήλωσε την πρόθεσή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές σύμφωνα με τη σχετική προεκλογική του δέσμευση και πρότεινε την από κοινού κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του συνδυασμού του με τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης με υποψήφιο Δήμαρχο κοινής αποδοχής.

Αιτιολογώντας την πρότασή του αυτή ο κ. Θεόδωρος Πορφύρης, αναφέρθηκε διεξοδικά στους λόγους που επιβάλλουν μια τέτοια προσέγγιση του ζητήματος και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρόταση ως αναγκαιότητα που επιβάλλεται κυρίως από τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση στη χώρα αλλά και από τοπικές ιδιαιτερότητες. Επιπλέον, τόνισε ότι αυτό συνιστά την καλύτερη μέθοδο για την εξασφάλιση της μέγιστης αποτελεσματικότητας στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων σε έναν Δήμο που δεν διαθέτει τα απαιτούμενα μέσα σε διοικητικό, οικονομικό και τεχνικό επίπεδο και σε μια περιοχή που αφενός αντιμετωπίζει ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα στον τομέα των υποδομών και αφετέρου διαθέτει μεγάλες προοπτικές  ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού προέβη στην παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου στο οποίο στηρίζεται η πρόταση του Δημάρχου για το θέμα αυτό και ακολούθησαν σχετικές τοποθετήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, όπως και από πολίτες που παραβρέθηκαν, οι οποίες κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση, καθώς τονίστηκε από όλους πως η πρόταση αυτή υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το κοινό συμφέρον και το καλό του τόπου, ενώ οι επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν, οι επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις και η αντίστοιχη κριτική αφορούσαν  σε επιμέρους, κυρίως διαδικαστικά, ζητήματα και στις δυσκολίες που συνεπάγεται μια τέτοια πρωτόγνωρη διαδικασία.

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε ομόφωνα δεκτή από τους παριστάμενους και εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να έρθει σε επαφή με τον αρχηγό του συνδυασμού της δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα, προκειμένου να εξεταστεί από κοινού η δυνατότητα υλοποίησης της συγκεκριμένης πρότασης και η περαιτέρω προώθηση των απαιτούμενων σχετικών ενεργειών για την επίτευξη του στόχου, εφόσον υπάρξει σχετική πρόθεση και από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Τέλος, συμφωνήθηκε να επαναληφθεί αντίστοιχη συγκέντρωση του συνδυασμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αναφορικά με την πρόοδο ή μη των σχετικών συζητήσεων και να αποφασιστεί αναλόγως η περαιτέρω πορεία για το ζήτημα του τρόπου καθόδου στις εκλογές.

Θέρμο, 20-01-2014

Εκ μέρους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Ο αρχηγός του συνδυασμού και Δήμαρχος Θέρμου

 

Θεόδωρος Πορφύρης

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΤΑΚΗΣ

    χε! χε! χε! πάλι θα κατέβει για Δήμαρχος ο Πορφύρης….

  2. alfa

    Γιατί αυτοί που μιλάνε για την πείνα του λαού,είναι πάντα πάρα πολύ εύσωμοι-σικ-?

  3. ΤΑΚΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΨΙΔΙΑ ΕΥΣΩΜΟΙ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.