Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Η πρόταση ψηφίσματος της Αριστερής Παρέμβασης για τη Δυτική Ελλάδα

Η πρόταση ψηφίσματος της Αριστερής Παρέμβασης για τη Δυτική Ελλάδα

aristeraΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

1. Με βάση το πολιτικό σκεπτικό που αναπτύξαμε στην τοποθέτησή μας, καταδικάζουμε τη στυγνή πολιτική δολοφονία του καλλιτέχνη αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» καθώς και την προκλητική ανοχή, συγκάλυψη και τις ισχυρές διασυνδέσεις της στο κράτος και σ΄ όλους τους μηχανισμούς του (αστυνομία, στρατό, αποστράτους, δικαστικό σώμα, δημόσια διοίκηση, εκκλησία, ΜΜΕ κ.ά.).

2. Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση της «Χρυσής Αυγής» στους 9 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, την τραμπουκική επίθεση Κασιδιάρη στις βουλευτίνες της Αριστεράς Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου, όλες τις προηγούμενες και ατιμώρητες ρατσιστικές επιθέσεις της (δολοφονίες, μαχαιρώματα κ.ά.) σε βάρος εκατοντάδων μεταναστών και αντιφασιστών αγωνιστών που έχουν συγκαλυφθεί και δεν έχουν ακόμα δικαστεί!

3. Απαιτούμε :

Την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των συνεργών, φυσικών και ηθικών αυτουργών του δολοφόνου Ρουπακιά και όλων των δραστών χρυσαυγιτών, για όλες τις επιθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ηθική δικαίωση και τη χρηματική αποζημίωση από το κράτος όλων των θυμάτων της, Ελλήνων και μεταναστών.

Την άμεση άρση ασυλίας, παραπομπή σε δίκη, καταδίκη και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» – ηθικών αυτουργών και την άμεση κατάργηση κάθε κρατικής χρηματοδότησης σ΄ αυτήν.

4. Απαιτούμε:

Την άμεση αποκάλυψη, σύλληψη, εκδίωξη από τις θέσεις τους και την παραδειγματική δικαστική τιμωρία, όλων όσων συνεργάστηκαν με την «Χρυσή Αυγή» σε εγκληματικές πράξεις, μέσα από την αστυνομία, το στρατό, τους αποστράτους, το δικαστικό σώμα, τη δημόσια διοίκηση, την εκκλησία και τα ΜΜΕ.

5. Απαιτούμε :

Την άμεση διεξαγωγή έρευνας, στον εφοπλιστικό, τραπεζικό, επιχειρηματικό κόσμο και στα ΜΜΕ, για την αποκάλυψη των χρηματοδοτήσεων της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής».

Πάτρα, 26/9/2013
Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.