Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Η πόρτα είναι ανοιχτή…και τα σκυλιά δεμένα

 

Το κτίριο που παραχωρήθηκε στο Επιμελητήριο, περιμένει την ανακαίνιση και αξιοποίησή του

Πλιάτσικο και  στο κτίριο που το υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης παραχώρησε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Ελεύθερη πρόσβαση και άνεση κινήσεων για τους επιτηδείους. Τι δηλώνει ο πρόεδρος Π. Τσιχριτζής

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έχει δείξει εντυπωσιακά δείγματα γραφής. Και έχει επάξια κερδίσει τον έπαινο όλων (περιλαμβανομένων άλλων επιμελητηριακών φορέων έως και… πρωθυπουργών!) για τις υποδομές που δημιούργησε στο κεντρικό του κτίριο, με την αίθουσα συνεδριάσεων και το εκθεσιακό κέντρο, που αποτελεί στολίδι για τον τόπο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι εξίσου καλά θα τα καταφέρει το Επιμελητήριο και με το κτίριο που προ ετών του παραχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο και προορίζεται για Συνεδριακό Κέντρο, με πολλές άλλες παράλληλες δραστηριότητες. Δυστυχώς, η παραχώρηση του κτιρίου έγινε λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, σε μια περίοδο δηλαδή που εκ των πραγμάτων θα ήταν τουλάχιστον παράτολμο να ξεκινήσει κάποια σχετική προσπάθεια. Το κτίριο έτσι αφέθη… και οι γνωστοί – άγνωστοι πλιατσικολόγοι εισέβαλαν, ρημάζοντας τα πάντα!

Ενδεικτικό  είναι ότι ξήλωσαν μέχρι και  τα αλουμίνια των παραθύρων. Άφησαν μόνο 2-3 παράθυρα, προφανώς για την  επόμενη επιδρομή τους. Για τις  ανάγκες του ρεπορτάζ επισκεφθήκαμε  οι ίδιοι το κτίριο. Και φυσικά δεν δυσκολευτήκαμε να μπούμε στο εσωτερικό του και να περιηγηθούμε σε όλους του ορόφους. Κανείς και τίποτε, άλλωστε, δεν μας εμπόδισε. Είχαμε, αντιθέτως, όλη την άνεση… να κάνουμε οτιδήποτε. Οι εισβολείς πάντως επισκέπτονται, φαίνεται τακτικά το κτίριο, απ’ την πίσω πλευρά και χρησιμοποιούν όχημα. Έχουν μάλιστα ξηλώσει μέρος της περίφραξης και είναι εμφανή τα σημάδια του οχήματος που χρησιμοποιούν. Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο χώρος του κτιρίου έχει χρησιμοποιηθεί και ως… βοσκοτόπι- στάνη!

Ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής είναι, βεβαίως, γνώστης της όλης κατάστασης, διευκρινίζει όμως ότι ουσιαστικός λόγος φύλαξης, απ’ την πλευρά του Επιμελητηρίου τουλάχιστον, δεν υπάρχει, αφού το κτίριο είναι άδειο, τα δε υλικά που ξηλώνουν οι εισβολείς, ούτως ή άλλως θα αντικατασταθούν όταν ανακαινιστεί το κτίριο. Ως προς αυτό μας πληροφορεί ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις σε όλα τα προσφερόμενα προγράμματα, εκτιμά όμως ότι αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να δοθεί χρηματοδότηση.

Φώτης Μπερίκος- Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η πόρτα είναι ανοιχτή… και τα σκυλιά δεμένα

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.