Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Δημοκρατίας

και η β ΕΛΜΕ στην πλατεία Ειρήνης

 

Το ΠΑΜΕ μαζί με τις ενώσεις που προσέρχονται από κοινού στις συγκεντρώσεις του(ΠΑΣΥ,ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ κλπ) πραγματοποίησε μια, μεγάλη σε αριθμό και αγωνιστική διάθεση, πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση σήμερα το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Ραμμόπουλος υπεύθυνος της γραμματείας του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο κα αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, καθώς και κλιμάκιο των εμπόρων της πόλης αλλά και άλλων σωματείων και ενώσεων.Προηγήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους  Θ. Τόλη(ΠΑΣΕΒΕ) και Β. Καραμπά(Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας).

Η ομιλία του κ. Ραμμόπουλου εστίασε στην συγκυρία της εποχής στην οποία, όπως ανέφερε, οι εργάτες δεν έχουν να χάσουν πια τίποτε, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη φοβηθούν. Κατέληξε με την αποστροφή ότι «την επομένη των εκλογών ο στόχος του ΠΑΜΕ είναι όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυουργία», με αγώνα στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, ώστε η εργατική τάξη-όπως εξήγησε- να πάρει τον πλούτο στα χέρια της, τόσο αυτόν που παράγει όσο και τις ίδιες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Με το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης από τους συμμετέχοντες μέσω Παπαστράτου, προς το μνημείο των καπνεργατών κοντά στο Εργατικό Κέντρο. Παράλληλα με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης έκαναν και μέλη της Β ΕΛΜΕ των καθηγητών(τελευταία φωτο) τιμώντας τη μέρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.