Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας (φωτό)

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας (φωτό)

Με τη συμμετοχή αγροτών αλλά και μαθητών που κρατούσαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα πραγματοποιήθηκε μια αρκετά μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, με τη συμμετοχή όλων των ενώσεων που πρόσκεινται στο χώρο όπως η ΠΑΣΕΒΕ, η ΜΑΣ και άλλες. Υπήρξε έντονη η παρουσία τρακτέρ πάνω στην πλατεία και πολλά συνθήματα από εργαζομένους. Τις ομιλίες άνοιξε ο μαθητής Κ.Ρ. , μέλος από  το συντονιστικό αγώνα σχολείων  στο Αγρίνιο που δήλωσε την αντίθεση όσων μαθητών συμμετέχουν σε καταλήψεις και στηρίζουν τις θέσεις του ΠΑΜΕ, στις προωθούμενες πολιτικές παρουσιάζοντας πολλά από τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία της περιοχής. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βασίλης Νικάκης μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Αγρινίου, ο οποίος έκανε λόγο για κυβέρνηση απατεώνων που συγκυβερνούν αφού πρώτα δίχασαν και λήστεψαν τον ελληνικό λαό. “Τώρα συγκυβερνούν με το αριστερό άλλοθι της ΔΗΜ.ΑΡ”, τόνισε χαρακτηριστικά πριν επισημάνει τα προβλήματα του κλάδου των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων που μαστίζονται όπως είπε από της πολιτικές της τρόικας. Στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική πολιτική ομιλία από τον Μιχάλη Κατσιγιάννη πρόεδρο της Ένωσης Οικοδόμων της περιοχής και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο κ. Κατσιγιάννης στάθηκε πολύ στο ρόλο των ΜΜΕ και των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων που, όπως υποστήριξε, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι αυτές οι πολιτικές αν εφαρμοζόταν σωστά θα απέδιδαν και ότι δεν υπάρχει καπιταλιστική οικονομία στη χώρα μας αποκρύπτοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει εδώ και καιρό και χωρίς μνημόνια σε άλλες χώρες, τις πιο ισχυρές. Έκανε ειδικά μνεία στο ρόλο της Χρυσής Αυγής που τη χαρακτήρισε “ναζιστικό μόρφωμα” καλώντας την “να κρατήσει κοντά τα χέρια της από το εργατικό κίνημα”. Ο σκοπός της, ανέφερε, είναι να χωρίσει τους εργάτες σε Έλληνες και μετανάστες διασπώντας τους. Τέλος απέρριψε τις κατηγορίες που αποδίδονται στο ΠΑΜΕ ότι κάνει χωριστό αγώνα αποδυναμώνοντας τις απεργίες λέγοντας ότι όλα αυτά τα λένε οι “ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ” για να κάνουν το εργατικό κίνημα μη-ταξικό και να το αποδυναμώσουν σε όφελος των εργοδοτών.

Μετά και το τέλος της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε πορεία από το ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης όπως άλλωστε έγινε και με την αντίστοιχη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Δείτε φωτορεπορτάζ του fototsamis.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.