Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Η συνήθης κομπίνα της διαχείρισης με το πετρέλαιο

Η συνήθης κομπίνα της διαχείρισης με το πετρέλαιο

που δεν πάει στο μυαλό…

Πολλές φορές αναζητούμε πολύπλοκους συνδυασμούς ή απάτες στο θέμα των πετρελαιοειδών αλλά τελικά το πιο…προφανές μας διαφεύγει. Αυτό λοιπόν- αφού έσπασε το κεφάλι του τι δεν πάει καλά -το συνέλαβε ένας επαγγελματίας της περιοχής και έστειλε το πρώτο εξώδικο στη διαχείριση της πολυκατοικίας του.
Πως έχει η ιστορία. Όταν κάποια στιγμή του φάνηκε πολύ μεγάλο το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει και αφού μετρήθηκαν οι ώρες από το ίδιο πρόσωπο που έκανε αυτή τη δουλειά σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, διαπίστωσε ότι αυτές οι ώρες δεν υπολογιζόταν για το πετρέλαιο που έκαψε αλλά για το πετρέλαιο που έκαψε συν το πετρέλαιο που έβαλε! Υπήρχαν δηλαδή δύο τιμολόγια, όπως υποστηρίζεται στο νομικό κείμενο που συντάχθηκε για να επιδοθεί ως εξώδικο, της τάξης των 1800 ευρώ και οι ώρες του δεν διαιρέθηκαν δια το ποσό αυτό, αλλά για αυτά τα 1800 ευρώ ΣΥΝ τα 1800 που ξαναγέμισαν τη δεξαμενή δηλαδή για…3.600 ευρώ. Από κει λοιπόν που έπρεπε να πληρώσει κάπου 400 ευρώ του ήρθαν να πληρώσει περίπου 800! Απλώς, όλες τις προηγούμενες φορές κανείς δεν είχε ζητήσει και τα τιμολόγια μαζί με το χαρτί των κοινόχρηστων. Η διαχείριση από την πλευρά της αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι πρόκειται για παρεξήγηση.
Μπορεί να ακούγεται πολύ…οφθαλμοφανές για να είναι αλήθεια, αλλά υπάρχει λόγος που αυτό το φαινόμενο έχει πάρει έκταση. Οι προμηθευτές δεν κάνουν πίστωση πλέον και το πετρέλαιο προπληρώνεται. Έτσι η διαχείριση μετρά τι έκαψες ΠΡΙΝ και μαζεύει λεφτά που δίνει για το ΜΕΤΑ. Η απλή κομπίνα λοιπόν μετρά και τους δυο χρόνους μαζί. Σπανίως άλλωστε κάθεται κανείς να δει τα τιμολόγια και αν έχουν προστεθεί.
Προσοχή: Η εμπειρία από άλλες πόλεις λέει ότι αυτό δεν γίνεται σε κάθε παράδοση, γιατί θα γινόταν αντιληπτό, αλλά μια φορά στη διάρκεια του χειμώνα. Ο επαγγελματίας πάντως λέει ότι αν δεν γίνει αποδεκτό το γεγονός από τον φταίχτη και δεν υπάρξει επανόρθωση θα πάει το ζήτημα στα άκρα. Είναι πολύ συχνή, άλλωστε, η έκφραση «τι ψάχνεις να βρεις», από τους προμηθευτές πετρελαίου. Και ο νοών νοείτω.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.