Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Η σχολική στέγη στον δήμο Ναυπακτίας και μια θλιβερή (για την Ναυπακτία) σύγκριση με τον γειτονικό δήμο Μεσολογγίου

219041-2o dimotikoΣτον δήμο Ναυπακτίας ο δήμαρχός μας κ. Μπουλές μας ενημέρωσε “επισήμως” ότι δεν ήταν δυνατόν να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στην Ναυπακτία, εξ αιτίας του ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ κατά την διάρκεια της θητείας του. Κι όμως στον διπλανό δήμο Μεσολογγίου είναι υπό κατασκευή 6 νέα σχολικά συγκροτήματα και μάλιστα με μελέτες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, χωρίς να κοστίσουν ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Μεσολογγίου. Για τα περισσότερα από αυτά οι διαδικασίες (μελέτες κλπ) ξεκίνησαν μετά την 1/1/11.
Αντιθέτως στην Ναυπακτία πάντα κάνουμε μελέτες με απ’ ευθείας αναθέσεις για να είμαστε, δήθεν, αποτελεσματικοί, τις ακριβοπληρώνουμε και προκοπή δεν είδαμε.

Το να εχει καλύτερη πορεία κάποιος άλλος δήμος είναι λογικό και θα μπορούσε να το περιμένει και να το αποδεχθεί ο καθένας μας. Το να κρύβουμε διαρκώς την ανικανότητά μας και τις λάθος πολιτικές επιλογές πίσω από δήθεν αντικειμενικές δυσκολίες είναι όμως κάτι που δεν καταπίνεται εύκολα. Σε αυτό τον τόπο ο κ. Μπουλές προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ίδιος απλώς διοικεί τον δήμο με επιτυχία (μόνος του) και για όλα τα στραβά φταίνε οι άλλοι. Φταίχτες είναι συνήθως οι προηγούμενοι δήμαρχοι σε ορεινές και παραθαλάσσιες δημοτικές ενότητες, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που δεν τον χειροκροτούν, οι πρώην συνεργάτες του που αποχωρούν από την παράταξή του και κυρίως η τοπική κοινωνία που δεν τον καταλαβαίνει και αντιδρά όταν ο ίδιος παίρνει αποφάσεις “για το καλό μας”.

Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ του agrinionews για την σχολική στέγη στο Μεσολόγγι
http://www.agrinionews.gr/%cf%83%ce%b5-%cf%85%cf%80%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82/    .

Κώστας Καρακώστας, δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.