Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Η τηλεοπτική σειρά “Μαρία Δημάδη” μεταμεσονύκτια στην ΕΡΤ 2

dimadiert

Η ιστορία και η δράση της Μαρίας Δημάδη απασχόλησε την Ελληνική τηλεόραση και γυρίστηκε σίριαλ παλαιότερα. Η  παλιά λοιπόν τηλεοπτική σειρά “Μαρία Δημάδη” που αφορά την ομώνυμη αγρινιώτισσα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης προβάλλεται αυτό το καιρό στην ΕΡΤ 2 στην μεταμεσονύκτια ζώνη, ώρα 02:30 τα ξημερώματα στην τηλεοπτική  ζώνη “Βραδινές Επαναλήψεις”. Αναλυτικά: http://program.ert.gr/tv.asp

Γυρίστηκε το 1987. Πρόκειται για κοινωνική σειρά εποχής 8 επεισοδίων διάρκειας 45 λεπτών. Είναι Διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Φ. Γελαδόπουλου. Το τηλεοπτικό σενάριο έχει ως εξής: “Προβάλλει την  ζωή της ηρωίδας της εθνικής αντίστασης Μαρίας Δημάδη, που εργαζόταν ως διερμηνέας στο γερμανικό φρουραρχείο του Αγρινίου κι έδινε χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις των γερμανικών στρατευμάτων στο ΕΑΜ. Η δράση της στηριζόταν στην εμπιστοσύνη που της έδειχνε ο γερμανός φρούραρχος Φον Κόρμαν και η οποία οφειλόταν στον έρωτα που έτρεφε προς το πρόσωπό της. Ωστόσο, ο αξιωματικός των S.S. Χάιντς, υποπτεύθηκε την αλήθεια και έστησε μια παγίδα με ψεύτικες πληροφορίες αποκαλύπτοντας το σύνδεσμό της με την αντίσταση, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να τη συλλάβουν και να την εκτελέσουν λίγες μόλις ημέρες πριν την απελευθέρωση…”

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Πετρίδης
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Ελένη Σάνιου (Ελένη Δημάδη) Χρήστος Πάρλας (συνταγματάρχης Φον Κόρμαν) Βασίλης Κολοβός (Καρούζος) Χρήστος Ζορμπάς (Λευτέρης) Δημήτρης Κοτζιάς (Χάιντς) Αργύρης Παυλίδης (Ανδρέας) Γιώργος Κυρίτσης (Μιλτιάδης ο οδοντίατρος) Σπύρος Κωνσταντόπουλος (Παναγιώτης Βατούσης) Νίκος Γαροφάλου (Προκόπης ο φαρμακοποίός) Βασίλης Τσάγκλος (Θράσος) Παύλος Χαϊκάλης (Μιχάλης) Στράτος Παχής (δάσκαλος)
Δείτε ένα επεισόδιο εδώ:

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Με συγχωρείτε. Μια διόρθωση. ΗΜαρία Δημάδη εκτελέστηκε (ή καλύτερα δολοφονήθηκε) από τους ταγματασφαλίτες… Αν. Θυμάμαι καλά, αυτό δείχνει και η τηλεοπτική σειρά..

  2. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Με συγχωρείτε. Μια διόρθωση. Η Μαρία Δημάδη εκτελέστηκε (ή καλύτερα δολοφονήθηκε) από τους ταγματασφαλίτες… Αν. Θυμάμαι καλά, αυτό δείχνει και η τηλεοπτική σειρά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.