Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

“Η υπέρβαση του ατομισμού” απασχόλησε τη Σχολή Γονέων

Με μεγάλη προσέλευση και έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησαν χθες την ομιλία του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη Κύριλου Κωστόπουλου οι παρευρισκόμενοι στο Παπαστράτειο Mέγαρο, σε μία ακόμα εκδήλωση της “Σχολής Γονέων” της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας . Το θέμα της ομιλία ήταν «Η υπέρβαση του ατομισμού στο μοναχισμό και στο γάμο», πρόβλημα που όπως τόνισε ο αρχιμανδρίτης εντείνεται τώρα με τη γενική κρίση που βιώνει το γένος μας.

«Τα κακά αποτελέσματα του εγωκεντρισμού, θα προχωρήσουν και στον γάμο και αυτό θα φέρει την αποτυχία μέσα σε αυτόν. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που θέλει κάποιος να γίνει μοναχός. Αν δηλαδή δεν κοινωνήσει με τον θεό και τον συνάνθρωπο, δεν κοινωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό και μένει εγκλωβισμένος σε έναν ατομοκεντρισμό που οδηγεί εν μέρει σε όλα εκείνα τα σκάνδαλα που ακούμε πως συμβαίνουν στον γυναικείο και ανδρικό μοναχισμό. Αυτό που τονίζω είναι ότι πρέπει ο άνθρωπος να υπερβεί το «εγώ» του, γιατί αν δε το κάνει, οδηγούμαστε σε απελπιστικές κινήσεις όπως η αυτοκτονία, που έντονα παρατηρείται το τελευταίο καιρό» δήλωσε εν μέσω άλλων ο αρχιμανδρίτης την ομιλία του, την οποία προλόγισε η πρόεδρος της σχολής γονέων κ. Καντάνη.

Ο αρχιμανδρίτης αναφέρθηκε και στο θέμα των αμβλώσεων που ανθεί στη σύγχρονη κοινωνία ενώ τόνισε πως: «λένε πως τώρα με τη κρίση ο κόσμος επιστρέφει στην εκκλησία. Εκκλησία δεν είναι το οίκημα, αυτό είναι ο ναός που συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί για να προσευχηθούμε. Την εκκλησία την έχουμε μέσα μας!»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.