Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Η Χ.Α. βλέπει Τζιχαντιστές πίσω από το κάψιμο εκκλησιών στην Αιτωλοακαρνανία!

Η Χ.Α. βλέπει Τζιχαντιστές πίσω από το κάψιμο εκκλησιών στην Αιτωλοακαρνανία!

_01T3277Αναφορικά με τις φωτιές που κατέστρεψαν δύο Εκκλησίες της Αιτωλοακαρνανίας (στην Ι.Μ.Ταξιαρχών Νεοχωρίου και στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου) από μέλη- και μή -της Χρυσής Αυγής και από εφημερίδα (με πρωτοσέλιδο χθες) και φόρουμ που απηχούν τις θέσεις της διακινήθηκε η άποψη πως πρόκειται για εμπρησμούς για τους οποίους ευθύνονται Τζιχαντιστές ή έστω πρόσωπα με ισλαμικά θρησκευτικά «πιστεύω».
Τα σενάρια αυτά στην πλειοψηφία προκάλεσαν θυμηδία, δεν προκύπτει άλλωστε  από κάπου καποιο σχετικό στοιχείο, ωστόσο πριν λίγο διακινήθηκε από τη Χρυσή Αυγή δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου με την «Ελληνική Αυγή για την Ι.Π. Μεσολογγίου» Δημήτρη Μακρή η οποία αναφέρει:
«Μέσα σε 20 ημέρες η Ι.Μ Ταξιαρχών έγινε στόχος εμπρησμού. Το αρχικό πόρισμα της πυροσβεστικής που αναφέρονταν σε ατύχημα από κεραυνό δεν απέτρεψε τους δράστες να δράσουν και για δεύτερη φορά. Την ίδια περίοδο κάηκε και ο Ι.Ν Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου. Σύμπτωση; Το να αποσιωπούμε τα γεγονότα δεν βοηθάει σε τίποτα όπως αποδεικνύεται. Η Ελληνική κοινωνία δε μπορεί να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα. Εικόνες που θυμίζουν Συρία – Ιράκ δεν θα περίμενε να τις δει κάποιος στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο εντός των ορίων του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την διαφύλαξη της εθνικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.