Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Θέλει(και μπορεί) να βοηθήσει το φοιτητικό θεατρικό ο Νικολαΐδης

Αρκετοί φοιτητές στην πόλη εξέφρασαν-ακόμα και από το agrinionews.gr-την απογοήτευσή τους(έως και την οργή τους) που φέτος δεν μπορεί να διατεθεί σκηνοθέτης για να βοηθήσει την θεατρική προσπάθεια που κάνουν κάθε χρόνο στο Αγρίνιο. Είναι γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια το εγχείρημα όχι απλώς είχε επιτυχία αλλά ουσιαστικά ήταν το μόνο που επιχειρούσαν οι φοιτητές με ξεχωριστή όρεξη. Φέτος τα κονδύλια που μπορεί να διαθέσει ο δήμος για το θέατρο είναι μηδαμινά καθώς επήλθαν περικοπές από το κεντρικό κράτος γενικά στα πολιτιστικά άνω του 70%. Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου άλλωστε ήταν ίσως το τελευταίο που κρατήθηκε φέτος και μακαρίζει την τύχη του για τη μεγάλη επιτυχία που είχε η φετινή παράσταση, με φοιτητικό μάλιστα εισιτήριο 5 ευρώ.

Εμείς πάντως βρήκαμε στην Αθήνα τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Νικολαΐδη και τον ρωτήσαμε για το θέμα. Μας μετέφερε κάτι που μπορεί να είναι ευχάριστο και για τους φοιτητές φίλους του θεάτρου, που ήδη ψάχνουν τρόπο να στήσουν την παράσταση με δικές τους δυνάμεις. “Κι εγώ είναι στενοχωρημένος  που φέτος δεν μπορούμε να συνδράμουμε ουσιαστικά, αλλά δεν μπορεί ο δήμος να δικαιολογήσει χρήματα για κάτι τέτοιο” μας μετέφερε. “Όμως εγώ αύριο(σ.σ. Πέμπτη)θα κατέβω στο Αγρίνιο και έχω σκεφτεί ότι θα ήθελα να βρω τρόπο να βοηθήσω τα παιδιά. Λέω από την αρχή ότι δεν έχω το χρόνο να αναλάβω προσωπικά τη σκηνοθεσία, αν τον είχα θα το είχα ήδη σχεδιάσει. Όμως μπορούν τα παιδιά να επικοινωνήσουν μαζί μου, στο κινητό μου ακόμα και να βάλουμε κάτω ιδέες, να βρούμε τρόπους. Μακάρι να ήταν άλλες εποχές, θα κάναμε πιο πολλά” συμπλήρωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Επειδή δεν μπορούμε να αναρτήσουμε το κινητό τηλέφωνο του κ. σκηνοθέτη οι φοιτητές μπορούν να το μάθουν εύκολα επικοινωνώντας με κάποιο από τα τοπικά ΜΜΕ(φυσικά και εδώ στο agrinionews) ή/και στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ (26410)21158 – 46452, όπου οι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί ότι μπορεί κάποιοι φοιτητές να το ζητήσουν. Το email του ΔΗΠΕΘΕ είναι dipethea@otenet.gr.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.