Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Θέλουν αλλά μάλλον δεν το πιστεύουν…

Θέλουν αλλά μάλλον δεν το πιστεύουν…

Συνάντηση με το δήμαρχο Αγρινίου κ. Μοσχολιό είχε η κα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για θέματα παιδείας. Όπως ήταν λογικό το θέμα που μονοπώλησε τη συζήτηση των δύο προσώπων, ήταν αυτό της αυτονόμησης του πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ισχύει η δέσμευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, και το 2004 και το 2007, για τη λειτουργία αυτόνομου Πανεπιστημίου Αγρινίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κα Διαμαντοπούλου έχοντας ενημερωθεί για τη φωτιά που πυροδότησε με την τοποθέτηση του ο υπουργός Παιδείας λίγες μέρες πριν, απέφυγε το πολιτικό ατόπημα και προσπάθησε να φανεί πιο συναινετκή. Πραγματικά και εμείς συμφωνούμε με τη θέση της. Όμως όταν αρθρώνεις αντιπολιτευτικό λόγο σαφώς και μιλάς εκ του ασφαλούς! Γιατί δε μας λέει η κα Διαμαντοπούλου τι έγινε επί του θέματος τις μέρες διακυβέρνησης του δικού της κόμματος; Για ποιο λόγο μιλούσαν για αυτονόμηση την ίδια στιγμή που ειδική γνωμοδοτική επιτροπή έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, προτείνοντας ταυτόχρονα τη ”μετακόμισή” μας στο πανεπιστήμιο Πατρών;

Όπως καταλαβαίνετε, η ευθύνη βαραίνει εξίσου και τα δύο κόμματα εξουσίας, αφού αρέσκονται σε διθυραμβικές εξαγγελίες αλλά και δακρύβρεχτες δηλώσεις ανάλογα με τον εκάστοτε ρόλο τους στην πολιτική σκηνή! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να πολυπιστεύουν στη βιωσιμότητα του υπό αυτονόμηση πανεπιστημίου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με την εως τώρα στάση τους. Πρόκειται για μια άποψη που ενδεχομένως συμμερίζονται αρκετοί πολίτες και η οποία είναι απολύτως σεβαστή όταν είναι τεκμηριωμένη. Όμως, όταν κατέχεις θέση ευθύνης έχεις χρέος να ενημερώνεις σωστά τα μέλη του κοινωνικού συνόλου, έχοντας το θάρρος της γνώμης σου, δίχως να υπολογίζεις το όποιο προσωπικό κόστος. Όμως τι να κάνουμε! Στο βωμό της κάλπης θυσιάζονται τα πάντα…Μάλλον στην προκειμένη περίπτωση ισχύει: ”Eίναι πολλά τα κουκιά Άρη!”

Υ.Γ. : Aξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των φοιτητών της Πανεπιστημιακής Σχολής της πόλης μας, συζητήθηκε διεξοδικά- ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά- το θέμα της αυτονόμησης. Το θετικό είναι, ότι η πλειoνότητα των φοιτητών τάχθηκε υπέρ της αυτονόμησης, υπό όρους που θα εγγυώνται τόσο τη βιωσιμότητα του ιδρύματος όσο και την απόκτηση πτυχίων που θα παρέχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ειδικότερα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την εξασφάλιση σύγχρονων κτηριακών υποδομών, ενώ η ΠΑΣΠ ζήτησε η επιλογή των μελών που θα απαρτίζουν τη διοικούσα επιτροπή να μη γίνει με κομματικά αλλά με ακαδημαϊκά κριτήρια. Και οι δύο απόψεις μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.