Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Θα παραστούν στο Δ.Σ. για την Εργατική Εστία και ΟΕΚ

Θα παραστούν στο Δ.Σ. για την Εργατική Εστία και ΟΕΚ

Οι κινητοποιήσεις στους δυο υπό κατάργηση οργανισμούς (Εργατική Εστία και ΟΕΚ) σήμερα θα λάβουν τη μορφή παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει στις 7 το απόγευμα. Ο χώρος συγκέντρωσης για εργαζόμενους, γονείς, δανειολήπτες και άλλους ενδιαφερόμενους θα είναι αρχικά έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν όλοι προς το Συμβούλιο.
Δεν είναι γνωστό τι πρόκειται να γίνει αν κριθεί από το Συμβούλιο ότι, λόγω του ότι σήμερα υπάρχει ειδική συνεδρίαση για τον Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, δεν προβλέπονται άλλα θέματα. Από την πλευρά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ειπωθεί ότι υπήρξε συνάντηση με τους εργαζομένους και συμφωνήθηκε να μπει το θέμα εντός ημερήσιας διάταξης στο κανονικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας.
Η πλευρά των εργαζομένων υποστηρίζει πάντως ότι μπορεί να τεθεί θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και σε κάθε περίπτωση δεν είναι η στιγμή για να προταθεί το γράμμα του νόμου. Δεν αποκλείεται πάντως και κάποια ακτιβιστική ενέργεια αν δεν συζητηθεί το θέμα, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι είναι στην απελπιστική θέση να μην γνωρίζουν τίποτε για το μέλλον τους.
Σήμερα, εξάλλου, αναμένουν και αποφάσεις από τον κεντρικό συντονισμό στην Αθήνα αλλά και αποτελέσματα των πρώτων επαφών με το Υπουργείο, οπότε θα έχουν και κάτι χειροπιαστό όσοι εμπλέκονται. Παράλληλα ετοιμάζεται ένα κείμενο από τον Β.Ν.Σ. που θα κληθούν να υπογράψουν οι γονείς προκειμένου να καταδείξουν τη σημασία της δομής για τις οικογένειές τους.
Πάντως στη χτεσινή συγκέντρωση αυτό που έγινε αντιληπτό είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Ν. Μωραΐτης που παρέστη εξήγησε ότι η τάση είναι να μείνουν ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί μόνο και αυτό μέχρι το καλοκαίρι και μετά όλοι να βγουν στην εφεδρεία. Από την πλευρά του ο εργατολόγος κ. Καραμπούλιας, που εκπροσωπεί νομικά την όλη προσπάθεια, εξήγησε ότι πρέπει να καταδειχτεί στην κεντρική εξουσία ότι δεν πρόκειται για υπηρεσίες που δεν ικανοποιούν άμεσες ανάγκες όπως υποστηρίζεται προκειμένου να δικαιολογηθεί το κλείσιμό τους. Για το λόγο αυτό σήμερα στο Δ.Σ. δεν θα ζητηθεί η υπογραφή σε ένα ψήφισμα, αλλά η ρητή δήλωση ότι Ε.Ε. και Ο.Ε.Κ είναι οργανισμοί απαραίτητοι για ένα δήμο 100 -και πλέον- χιλιάδων κατοίκων

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.