Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

« Η Σταχτοπούτα και οι πέντε νάνοι» από το Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου

« Η Σταχτοπούτα και οι πέντε νάνοι» από το Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου

Σας καλούμε στη Θεατρική παράσταση του σχολείου μας

« Η Σταχτοπούτα και οι πέντε νάνοι»

που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απρίλη, ημέρα Τρίτη και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου,

στo πλαίσιο του 3ου μαθητικού φεστιβάλ θεάτρου.

Η Διευθύντρια

Παρασκευή Μαδιά

Η παράσταση που θα δείτε

είναι η παρουσίαση του κόπου των μαθητών και αποτελεί την

ομαδική εργασία του γ1 τμήματος

Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα το τμήμα εργάστηκε πάνω στο θέμα

 

«Διαχείριση δυναμικού τάξης με στόχο μια θεατρική παράσταση».

 

Η βασική σκέψη ήταν να πλάσουμε ένα θεατρικό έργο απ’ την αρχή, δραματοποιώντας ένα κείμενο και ανεβάζοντας το, μέσα από τα απαραίτητα στάδια προετοιμασίας, σε θεατρική παράσταση. Το τμήμα εργάστηκε σ’ ένα θέμα που απαιτούσε αυστηρά την καθολική συνεργασία και τη διαχείριση όλου του δυναμικού της τάξης. Το πρόγραμμα λειτούργησε με το χωρισμό των μαθητών σε ομάδες που η καθεμία ανέλαβε διαδοχικά τη συγγραφή, τη σκηνοθεσία, το σχεδιασμό του σκηνικού την επιμέλεια των κοστουμιών, τη μουσική φροντίδα και γενικά ό,τι χρειάζεται για να ανεβεί μια θεατρική παράσταση. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές κατανόησαν στην πράξη την βαθύτερη έννοια του θεάτρου και του θεατρικού γεγονότος αφού οι ίδιοι παρήγαγαν «εκ των έσω» όλα τα στοιχεία που ολοκληρώνουν μια θεατρική παράσταση.

Παράλληλα όμως, δοκίμασαν τις ικανότητές τους σαν διαχειριστές δυναμικού της ομάδας με ό,τι συνεπάγεται αυτό, αν σκεφτούμε, ότι μιλάμε για παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα κόσμο που κυριαρχεί η ατομικότητα, η απομόνωση και ο εγωισμός.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα παιδιά παρουσιάζουν ένα έργο που αποτελεί μια ανασύνθεση της διαλυμένης πραγματικότητας που τα περιβάλλει μ ένα δικό τους μαγικό και αυθαίρετο τρόπο. Αυτή τη φορά θέτουν τα παραμύθια στο στόχαστρο της μεταμόρφωσης και της ανατροπής.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.