Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Θεοδοσίου: Δεν είχα άλλες αντοχές

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του Άρη Αιτωλικού, εξήγησε στον Ρ/Σ “ΔΥΤΙΚΑ 961 FM” και την αθλητική εκπομπή “ΣΠΟΡ στις 12” ο Δημήτρης Θεοδοσίου. Ανέφερε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας ήταν τόσο πολλά που δεν άφηναν περιθώρια για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.Ελπίζει ότι η κίνησή του θα αποτελέσει «ξυπνητήρι» για τους φίλους της ομάδας, προκειμένου να την βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Εξέφρασε την ευχή να μπορέσει να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της στο γήπεδο, γιατί πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια άλλαξε επίπεδο και αγωνιστικά είναι σε θέση να ανέβη στη Γ’ Εθνική.

Μίλησε για τις προηγούμενες δηλώσεις του που οδήγησαν σε κάποιες πρωτοβουλίες, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα. «Υπήρξε μια κινητοποίηση από τον απλό κόσμο, τους ανθρώπους του μεροκάματου κυρίως. Και όχι από εκείνους που είχαν τάξει βοήθεια. Από κει και πέρα υπήρξε στασιμότητα, με τα προβλήματα να επανέρχονται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Είχαμε και το ρεπό, οπότε στη διακοπή το μυαλό ξεφεύγει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και επικεντρώνεται στα προβλήματα».

Για τις δυσκολίες της καθημερινότητας: «Όλη η εβδομάδα ήταν δύσκολη. Στο γήπεδό μας δεν μπήκαμε να κάνουμε προπόνηση καθόλου, γιατί ήταν συνεχείς οι βροχοπτώσεις. Οι παίκτες δεν είχαν κίνητρο να πάνε για προπόνηση στο Ενωσιακό που το είχαμε βραδινές ώρες, οπότε κάναμε στο στίβο πίσω από το τέρμα. Κάναμε τους ποδοσφαιριστές αθλητές στίβου».

Για την απουσία κινήτρων: «Τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις συμμετείχαν 12-13 παίκτες, ήταν μικρή η προσέλευση. Αλλά και όσοι έρχονταν ήταν συνέχεια με το ερώτημα, τι γίνεται με τα λεφτά που οφείλονται. Και σε εμένα οφείλονται αρκετά χρήματα. Αυτό το καθημερινό κλίμα, με τους ανόρεκτους ποδοσφαιριστές, χωρίς κίνητρο για προπόνηση, διάθεση για σωστή δουλειά, ήταν δύσκολο και ψυχοφθόρο. Αν δεν είσαι εκεί να το ζεις, δεν το καταλαβαίνεις. Περνούσε στα σπίτια μας, στις οικογένειές μας, στις δουλειές μας, σε όλα. Δεν είχα και εγώ άλλες αντοχές. Δεν ήταν κάτι παροδικό, θα πάει μέχρι το τέλος. Δεν θα το άντεχα έως το τέλος».

Για το αν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ: «Τόσο καιρό έκανα υπομονή για να βοηθήσω και τους ανθρώπους της ομάδας. Κάνουν και αυτοί μεγάλη προσπάθεια και είχα τη διάθεση να βοηθήσω όσο μπορώ. Για να φτάσω στο σημείο δύο μήνες πριν το τέλος να μην αντέξω, σημαίνει ότι δεν έβλεπα τα πράγματα να βελτιώνονται. Και αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό. Δεν μου έδινε ελπίδα κάτι. Αν υπήρχε ελπίδα, θα το παρέτεινα έως το τέλος και ας είχα και ζημία προσωπικά. Καθένας αυτή την εποχή έχει τα προβλήματά του. Όταν πας στο γήπεδο και φεύγεις με περισσότερα προβλήματα, ε, νομίζω δεν αξίζει τον κόπο».

Αν πιστεύει ότι θ’ ακολουθήσουν το δρόμο του και ποδοσφαιριστές: «Αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει εδώ και καιρό. Υπήρξε ποδοσφαιριστής που ήθελε να σταματήσει. Με παροτρύνσεις και με παρακάλια, τον κρατήσαμε και αγωνίστηκε. Είναι θέμα πόσο ο καθένας αντέχει, τι συμφωνία έχει κάνει. Εξήγησα στα παιδιά χθες ότι πρέπει να παραμείνουν και να βοηθήσουν, γιατί η δική μου φυγή ίσως λειτουργήσει ως ξυπνητήρι και βγει σε καλό γι’ αυτούς. Η ομάδα είναι ν’ ανέβει, όχι να διαλυθεί».

Αν υπήρξε αντίδραση μετά την παραίτησή του: «Είναι πρόσφατο το γεγονός, αλλά μερικοί φίλαθλοι ενεργοποιήθηκαν για κάποια πράγματα. Δεν ξέρω, θα δείξει αν θα υπάρξει συνέχεια. Πραγματικά εύχομαι η ομάδα να βρει το δρόμο της και ν’ ανέβει. Το αξίζει η ομάδα, το αξίζουν τα παιδιά, που είναι καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί χαρακτήρες. Πιστεύω ο Άρης θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα όπως πρέπει, με όλους τους ποδοσφαιριστές».

Αν ο Άρης παρά τα όσα συμβαίνουν, μπορεί να υλοποιήσει το στόχο του: «Αν υπάρξει μια κινητοποίηση, μπορεί άνετα. Πιστεύω ότι απ’ τις ομάδες που έχουν 18 βαθμούς και κάτω, ο Άρης έχει τις λιγότερες πιθανότητες να πέσει. Έχει πέντε παιχνίδια στην έδρα του, συν το Περιβόλι έξω, που μπορεί να φτάσει 33 βαθμούς. Πιστεύω ότι η γραμμή θα φτάσει 25 με 27 βαθμούς. Οι πιθανότητες ν’ ανέβει κατηγορία είναι 80-20. Εξαρτάται καθαρά από τον Άρη».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο που αγαπάει την ομάδα: «Θέλω να ευχαριστήσω για την αγάπη που όλοι μου έδειξαν τα δύο αυτά χρόνια. Η πορεία της ομάδας έκανε τον κόσμο να εκτιμήσει τη δουλειά και να μου εκδηλώσει την αγάπη του. Να ζητήσω συγνώμη απ’ όσους στενοχώρησα με την απόφασή μου. Τους ζητώ να στηρίξουν την ομάδα, όπως και εγώ θα κάνω ως φίλαθλος πλέον ή και μέσα από το σύλλογο Παλαιμάχων. Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο και μπορεί να πάει παραπάνω. Τώρα, αν το Αιτωλικό μπορεί να το αντέξει, είναι άλλο ζήτημα. Η ομάδα αγωνιστικά αξίζει να είναι στην παραπάνω κατηγορία».

Να σημειωθεί ότι  τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας δόθηκαν στον Χρήστο Κυριάκη, ο οποίος αγωνίστηκε χρόνια στην ομάδα και από πέρσι ήταν βοηθός του Θεοδοσίου στον Άρη.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.