Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Θετικές εξελίξεις για την αξιοποίηση των αποθηκών Παπαπέτρου

Θετικές εξελίξεις για την αξιοποίηση των αποθηκών Παπαπέτρου

Μέσω επιτροπής περνά όπως δείχνουν τα πράγματα η αξιοποίηση των αποθηκών Παπαπέτρου και η μετατροπή τους σε μουσείο.  H επιτροπή αυτή ορίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και ΤουρισμούΣύμφωνα με το express.gr:  η  ίδια επιτροπή θα καθορίσει τον χαρακτήρα αλλά και το κτιριολογικό πρόγραμμα ώστε ο χώρος αυτός να αποτελέσει το κεντρικό Μουσείο του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης υπενθυμίζει ότι έχει αναβληθεί η λήψη απόφαση για το θέμα της σκοπιμότητας ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι. Σημειώνει, όμως, ότι εγκρίθηκε η σύνταξη πρότασης για την ανέγερση στο Μεσολόγγι κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και άλλων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στο Νομό και να διαθέτει χώρους επικοινωνίας με το κοινό (αμφιθέατρο, χώρο περιοδικών εκθέσεων, κ.λ.π.).
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Βαϊτση Αποστολάτου με την οποία έχει υπογραμμίσει τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και τη μεγάλη επιθυμία των τοπικών αρχών και των κατοίκων για την ίδρυση Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι ένα διαχρονικό αίτημα παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Όχημα της η δημιουργία αυτής της επιτροπής. Βέβαια είμαστε συνηθισμένοι σε επιτροπές οι οποίες τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται σε χρονοβόρες διαδικασίες. Περιμένουμε λοιπόν οι θετικές αυτές εξελίξεις να έχουν αντίκτυπο και στη πράξη..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.