Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Θετική στάση από υφυπουργό οικονομίας για άυξηση κονδυλίων του "Πίνδος"

Θετική στάση από υφυπουργό οικονομίας για άυξηση κονδυλίων του "Πίνδος"

Εξελίξεις είχαμε σε ότι αφορά το πρόγραμμα ανάπτυξης ορεινών όγκων “Πίνδος”. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας σε δελτίο τύπου, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκης είχε θετική στάση στο αίτημα του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου για αύξηση των κονδυλίων του Πίνδος για την Αιτωλοακαρνανία.
Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη έγινε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009 στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη εργασίας των δύο ανδρών, στην οποία συμμετείχαν ακόμη, ο Αντινομάρχης Χρήστος Πετρόπουλος και Διευθυντές υπηρεσιών του Υπουργείου, ο κ. Σώκος ανέλυσε σειρά θεμάτων που απασχολούν την Αιτωλοακαρνανία και άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Αρναουτάκη, ενώ κατέθεσε και τις θέσεις του, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Ε.Σ.Π.Α..
Μετά την συνάντηση, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αφού ο κ. Υφυπουργός υιοθέτησε πλήρως το αίτημα για πολλαπλάσια αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, που αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων στους ορεινούς όγκους του Νομού, που έχει υποβάλει η Νομαρχία.
Επειδή βέβαια οι καιροί είναι δύσκολοι, περιμένουμε να υλοποιηθεί και στη πράξη η θετική αυτή διάθεση του υφυπουργού. Τουλάχιστον όμως έστω και αυτή η στάση του αποτελεί θετικό αλλά και ενισχύει τα επιχειρήματα μας ως νομός σε περίπτωση που τα κονδύλια για τις ορεινές περιοχές του νομού μας δεν αυξηθούν. Γιατί τόσες δεκαετίες από λόγια χορτάσαμε περιμένουμε όμως και πράξεις.
Αλλά κυρίως περιμένουμε και τον νέο Καποδίστρια, όπου ευελπιστούμε η διαχείρηση των κονδυλίων να είναι σαφώς καλύτερη και να μην πηγαίνουν τόσα χρήματα στον βρόντο..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.