Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Θολό τοπίο για το αστυνομικό τμήμα Εμπεσού

αστυνομίαΑπάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Τόσκας, αναφορικά με το ζήτημα της διαφαινόμενης κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού. Aποφεύγει ωστόσο ο υπουργός να ξεκαθαρίσει τα πράγματα .
Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργού, η υλοποίηση της διαδικασίας αναδιοργάνωσης των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα γίνει σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και γεωγραφικές ή άλλες ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής της επικράτειας, ενώ διευκρινίστηκε ότι, για την εξεύρεση και προώθηση των σχετικών επιλογών θα επιδιωχθεί εποικοδομητικός διάλογος με υπηρεσιακούς παράγοντες και θεσμικούς Φορείς .
Υπήρξε, βεβαίως, διαβεβαίωση εκ μέρους του Υπουργείου πως οποιαδήποτε αλλαγή στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, θα γίνει όχι με λογιστικό τρόπο και με γνώμονα την οικονομικότερη λειτουργία, αλλά, αντίθετα, την αποτελεσματικότερη δράση αυτής.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καραγκούνης υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να πιέζει τις αρμόδιες αρχές, ώστε όχι μόνο να μην καταργηθεί αλλά, αντίθετα, να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα του Εμπεσού, μη αποδεχόμενος την ύπαρξη καμιάς περιοχής όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στην Αστυνομία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας Παπασπύρου

    Αν καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Εμπεσσού,η ενδοχώρα του Βάλτου θα γίνει έρμαιο των ληστών και των κακοποιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.