Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Θρησκευτικός τουρισμός Ρώσων, αλλά μόνο για την Πάτρα…

Θρησκευτικός τουρισμός Ρώσων, αλλά μόνο για την Πάτρα…

“Συνάντηση με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην Πάτρα Μιχάλη Τσιλικίδη είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παρόντος και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάσου Αποστολόπουλου.Η συνάντηση περιεστράφη γύρω από το συνεχές ενδιαφέρον που εκδηλώνει τον τελευταίο καιρό η Ρωσία για συνεργασία στους τομείς του θρησκευτικού τουρισμού, με άξονα την Πάτρα και τον Άγιο Ανδρέα, και των εμπορικών σχέσεων με έμφαση στην αγορά αγροτικών προϊόντων.Ο κ. Τσιλικίδης αναφέρθηκε και στο αίτημα που έχει ήδη κατατεθεί από τον βουλευτή του Νομοθετικού Συμβουλίου της Αγίας Πετρούπολης Ευγένιο Μαρτσένκο για μεταφορά της Τίμιας Κάρας του Απόστολου Ανδρέα στην Αγία Πετρούπολη. Ο κ. Μαρτσένκο είχε επισκεφθεί στα τέλη Ιουλίου την Πάτρα και είχε συναντήσεις τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των Ρώσων επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα και στη συνάντηση αποφασίστηκε να αναληφθούν κοινές δράσεις ώστε να υπάρξει μια συστηματικότερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.”

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Δεν γνωρίζουμε αν δεν τέθηκε από την περιφερειακή αρχή  ή αν οι Ρώσοι ενδιαφέρονταν αποκλειστικά  για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με άξονα τη Πάτρα, ωστόσο προκύπτει ότι και στον τομέα αυτό η Αιτωλοακαρνανία δεν βρίσκεται στο πεδίο των προτεραιοτήτων. Το ζήτημα είναι όμως ότι διαθέτειπεριοχές  υψηλού θρησκευτικό ενδιαφέροντος  όπως η Βαράσοβα, το Λιγοβίτσι, η Μυρτιά και πολλές άλλες. Ειδικά η  Βαράσοβα είναι ένα μαγευτικό τοπίο με πολλές σπηλιές μέσα στο πέτρινο αυτό όρος, όπου μοναχοί έζησαν από τον 9o αιώνα έως το 19ο.  Η άγρια αυτή ομορφιά όσο και η κατανυκτική ατμόσφαιρα εμπνέουν αρκετούς να ονομάσουν την Βαράσοβα ως “Άγιο Όρος ” της Αιτωλοακαρνανίας.

Αλήθεια δεν θα ενδιέφερε τους  Ρώσους  επισκέπτες να συνδυάσουν την εκδρομή στον Άγιο Ανδρέα με το να περάσουν απέναντι στο όρος Βαράσοβα μέσω θαλάσσιας διασύνδεσης; Το πρότεινε κανείς εκεί στην Περιφέρεια;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.