Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Θυελλώδης η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου

Θυελλώδης η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου

Θυελλώδης (όπως εξάλλου αναμενόταν) ήταν η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που ολοκληρώθηκε προ ολίγου.
Η οικονομική απογραφή αποτέλεσε μήλον της έριδος μεταξύ των παρατάξεων που συγκρούστηκαν εφ΄ όλης της ύλης και πέρασε κατά πλειοψηφία καθώς ψηφίστηκε μόνο από τη συμπολίτευση.
Η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι η οικονομική κατάσταση είναι διαχειρίσημη αλλά η αντιπολίτευση είχε διαφορετική άποψη εκτιμώντας ότι οι οφειλές προς τους εργολάβους θα φθάσουν σε μεγάλα ποσά («τα απαιτητά θα φθάσουν στα 40 εκατομμύρια» είπε ο Ν.Καζαντζής). Σύμφωνα με την απογραφή πάντως τα χρέη προς τους εργολάβους ανέρχονται σε 6.736.000 ευρώ. .»Κουμάντο δεν θα κάνουν στο δήμο οι εργολάβοι» είπε ο δήμαρχος Π. Μοσχολιός.
Οι δανειακές υποχρεώσεις που παραλαμβάνει ο δήμος Αγρινίου από τους 10 καποδιστριακούς ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ (5 εκ των οποίων από τον καποδιστριακό δήμο Αγρινίου). Στα χρέη δεν περιλαμβάνονται οι εταιρίες του δήμου ΔΗΠΕΘΕ ,ΚΕΠΑΑ κλπ.
Ο λογιστής που παρέδωσε την απογραφή την υπέγραψε με την επιφύλαξη oι οφειλές να μεγαλώσουν λόγω αγωγών.Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμος έχει αγωγή από το ΝΙΜΙΤΣ για 1,2 εκ ευρώ για μια διαμαρτυρία ενώ υπάρχει αγωγή για ένα εκατομμύριο για το επίδομα των 178 ευρώ που οφειλόταν στους υπαλλήλους. Σημειοτέον ότι ο Σταμάτης κατήγγειλε τον Θ. Σώκο ότι τον έσερνε στα δικαστήρια για 2 εκατομμύρια και χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα δάνειο και ο ίδιος (ο Θ.Σώκος) άφησε χρέος 30 εκατομμύρια!!.
Τι χρωστάει αναλογικά κάθε δημότης, ενδεικτικά ανέφερε η αντιδήμαρχος Κ.Κατσαρή: Κάθε δημότης Νεάπολης 540 ευρώ, Παρακαμπυλίων 309, Αγρινίου 92 και Μακρυνείας 59.Σε προμηθευτές: Δήμος Θεστιέων 180 ευρώ, Αγρινίου 48 και Αγγελοκάστρου 41.Σε οφειλες: Νεάπολης 643 ευρώ, Θεστιέων 433,Αγρινίου 140 και Αρακύνθου 13!
Το τοκοχρεολύσιο του Αγρινίου είναι στο 8% και μαζί με τους γύρω δήμους πάει στο 11,5% όταν στη χώρα υπάρχουν πολλοί δήμοι με 50%(Νίκαια).
Η συνεδρίαση που (διακόπηκε και από μέλη του ΠΑΜΕ που διαδήλωσαν στην Πλατεία κατά της «ιμπεριαλιστικής επέμβασης» στη Λιβυή) είχε απ’ όλα. Εφετείο, σχολικό «Καλλικράτη», χρέη σε εργολάβους, ΧΥΤΑ Στράτου και ως εκ τούτου πολλές αντιπαραθέσεις.
Ακόμη και η θετική εξέλιξη της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο αναγνώστηκε διαφορετικά από δημοτική αρχή και αντιπολίτευση όσον αφορά επί των ημερών ποιας κυβέρνησης το θέμα κολλούσε.
Για τον σχολικό Καλλικράτη, ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του για τη μη κατάργηση του γυμνασίου Καλυβίων και του δημοτικού σχολείου στις Ράινες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.