Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Θύαμος: ζητά αντιπλημμυρική προστασία και δεν παίρνει ούτε…απάντηση

1O Δημότης της Τοπικής Κοινότητας Πατιοπούλου του Δ.Αμφιλοχίας κ. Δημήτρης Γιαννούλης από το 2013 με έγγραφά προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και προς την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε την επίλυση θεμάτων αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Θύαμος Βάλτου, θεμάτων που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ζωή των κατοίκων και των περιουσιών τους.
Τονίζει πως δεν υπήρξε καμία πρόνοια για το θέμα, ούτε απάντηση στα αιτήματά του και πλέον επανήλθε με νεότερα έγγραφά τον περασμένο Απρίλιο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας περισσότερο του ποταμού Ινάχου. Ωστόσο υποστηρίζει πως η αδιαφορία τόσο των Υπηρεσιών του Δήμου όσο και αυτών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνα νίας, συνεχίζεται…
Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννούλης ενημέρωσε από το 2013 την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Υπηρεσία Αμφιλοχίας και την υπηρεσία της Π.Ε. ότι στον οικισμό Θύαμος της Τ.Κ. Πατιοπούλου Δημοτικής Ενότητας Ινάχου, υπάρχει κοινοτική οδός που χρησιμεύει και ως υπόγειος αγωγός συλλογής ομβρίων υδάτων, ο οποίος δεν έχει καθαριστεί την τελευταία δεκαετία, με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης καταστροφικής πλημμύρας, που θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των μονίμων κατοίκων που διαμένουν ιδίως κατά μήκος της οδού.
«Δυστυχώς όμως και ενώ έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα (δύο χρόνια) και έχουν μεσολαβήσει μεγάλα διαστήματα έντονων βροχοπτώσεων που έχουν επιβαρύνει επιπλέον την κατάσταση, όχι μόνο δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενέργεια επίλυσης του ζητήματος αλλά επιπλέον και αυτό είναι το εξοργιστικότερο όλων, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση στο αίτημά του από την Υπηρεσία σας, δείγμα της παντελούς και προκλητικής αδιαφορίας σας, παρά την υποχρέωση που απορρέει από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις αρμοδιότητές σας (άρθρο 4 του Ν.2690/1999 και Ν.3852/2010). Προφανώς θεωρείτε ανάξιο προσοχής και υποδεέστερης επικινδυνότητας, το θέμα μιας ενδεχόμενης πλημμύρας που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, με το δεδομένο ότι οι μόνιμα διαμένοντες στο χωριό είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι και εκ των πραγμάτων δύσκολα μετακινούνται», αναφέρει στις πρόσφατες επιστολές του στις υπηρεσίες ο κ.Γιαννούλης.
Δηλώνει εξάλλου πως επιφυλάσσεται να προσφύγει σε κάθε νόμιμο δικαίωμά του προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των κατοίκων από ενδεχόμενο μιας μελλοντικής καταστροφής από τα συχνά πλέον ακραία καιρικά φαινόμενα.

2 3

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νίκος

    Άμα περιμένετε από τον ηγεμόνα Κοιμήση απάντηση θα την πάρετε πριν τις εκλογες που θα έρθει για άλλη μια φορά να σας χτυπήσει στην πλάτη να σας χαιρετήσει και μετά να πλύνει τα χέρια του γιατί λερώνεται από τους χωριάτες του Ινάχου … Αντίσταση στο βάρβαρο ηγεμόνα που δεν βλέπει τίποτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.