Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Θύματα της κρίσης και… τα φωτάκια!

Θύματα της κρίσης και… τα φωτάκια!
Η εικόνα είναι από το Αγρίνιο από ψηλά, όπου τίποτε δε θυμίζει γιορτές

Δεν είναι μόνο ο δήμος Αγρινίου που δεν έβαλε φέτος πολλά στολίδια και διακοσμητικά αλλά είναι και το σύνολο των δημοτών στα σπίτια τους. Κυριολεκτικά μπορείς το βράδυ να δεις ολόκληρες πολυκατοικίες με μόνο ένα ή δύο μπαλκόνια στολισμένα, ενώ και ολόκληρες γειτονιές που να είναι έξω από τα σπίτια στολίδια μόνο σε ένα ή δύο από αυτά. Γενικά η εικόνα δεν έχει σχέση με παλιότερες εποχές και η εξήγηση είναι ασφαλώς πανεύκολη.
Από τη μια η κακή ψυχολογία: Τα όσα έχει ακούσει ο μέσος πολίτης τον προηγούμενο καιρό καθώς και η φημολογία της καταστροφής που έρχεται- όπου να’ ναι- το τελευταίο περιθώριο που σου αφήνει είναι η διάθεση για φωτεινές γιορτές.
Από την άλλη οι παραστάσεις από την τηλεόραση και τη κοινόχρηστη διακόσμηση. Μόλις έπαψε το χρήμα να ρέει και χρειάστηκε να μαζευτούμε όλοι σε χαμηλότερα στάνταρντ μας κόπηκαν και τα πολλά γέλια και το έξω καρδιά αλλά και η διάθεση για λάμψη. Συντονισμός στα «κανάλια» χωρίς τα γκλαμουράτα γεγονότα και τις αναμεταδόσεις από τους ναούς της διασκέδασης και…αυτό ήταν. Πάει ο καραμπουζουκλής και γλεντζές συντοπίτης. Δεν υπάρχει περιθώριο για προσωπικό μεράκι αν δεν ρέει το χρήμα άφθονο και δανεικό, πόσο μάλλον για γιορτινή ατμόσφαιρα και λαμπάκια στα μπαλκόνια.
Και τέλος υπάρχει και η αντικειμενική δυσκολία που είναι, φυσικά, το(μονοπωλιακό) ρεύμα. Ένας θεός ξέρει πόσο κάνει να είναι 15 νύχτες αναμμένη μια σειρά από λαμπάκια από το γνωστό πολυκατάστημα στο μπαλκόνι, οπότε άστο καλύτερα για του χρόνου. Που μπορεί να έχουμε γυρίσει στη δραχμή και να μη χρωστάμε σε κανένα μάλιστα(που λέει ο λόγος). Γι’ αυτό οικονομία! Καλές γιορτές!
Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.