Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Θύμα απατεώνων σήμερα 64χρονη αγρινιώτισσα

Θύμα απατεώνων σήμερα 64χρονη αγρινιώτισσα

Συμβουλές προς ηλικιωμένους απο την Αστυνομία

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις για τη δράση επιτηδείων, ηλικιωμένοι συνεχώς πέφτουν θύματα απάτης. Σειρά σήμερα είχε μια 64χρονη αγρινιώτισσα που διαμένει στην Οδό Χαριλάου Τρικούπη. Δύο άτομα της εμφανίστηκαν ως φίλοι του γιού της, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτός τους όφειλε 1050 ευρώ. Η ηλικιωμένη εσπευσε να τακτοποιήσει την “οφειλή” του γιου της , και οι δύο απατεώνες με τα χρήματα έσπευσαν να εξαφανιστούν…
Παρόμοια κρούσματα εμφανίζονται τακτικά σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Για το λόγο αυτό σήμερα η Αστυνομία “στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της για την πάταξη τέτοιων περιστατικών”, όπως αναφέρει, παρείχε εκ νέου προς τους ηλικιωμένους, κυριως πολίτες, τις ακόλουθες συμβουλές:
• Να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε άγνωστα άτομα.
• Να ασφαλίζουν καλά το σπίτι τους ιδίως όταν κοιμούνται ή όταν πρόκειται να απουσιάσουν.
• Να μη τοποθετούν τα χρήματά τους σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων τους όταν είναι σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης να κρατούν την τσάντα τους μπροστά τους και να φροντίζουν να είναι κλειστή.
• Να μη πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
• Να έχουν πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.