Δευτέρα, Μάιος 27, 2019

Θ. Μωραΐτης: «Έχουμε χρέος να ενώσουμε τον δημοκρατικό κόσμο»

μωραιτης

Δήλωση του Θάνου Μωραΐτη – υποψήφιου βουλευτή επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ

«Η παράταξή για να είναι χρήσιμη στον τόπο πρέπει να γίνει ξανά ισχυρή.Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ο πρώτος σταθμός»

«Όλοι μαζί έχουμε χρέος απέναντι στην παράταξη και την χώρα να ενώσουμε τον δημοκρατικό κόσμο»
«Σα μέλος της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ η οποία ολομόναχη και προπηλακισμένη κράτησε την χώρα όρθια νιώθω πως δεν έχω δικαίωμα να πω ότι σε αυτές τις εκλογές μπορεί να είναι λύση ή αποχή»
Η προσπάθεια να σταθεί ξανά στα πόδια της η μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να συμπορευτούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να στηριχτεί, να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου
«Μετά από 6 χρόνια μύθων και συνωμοσιών έχουν δικαιωθεί απολύτως όλες οι μεγάλες αποφάσεις που έλαβαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μετά.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η Κοινοβουλευτική Ομάδα σήκωσαν στις πλάτες τους αποφάσεις που κράτησαν την χώρα όρθια, προχώρησαν μεταρρυθμίσεις εν μέσω ύβρεων, συκοφαντιών και προπηλακισμών με πρωτοστάτες την Δεξιά και την Αριστερά που έδιναν τα χέρια στις πλατείες των αγανακτισμένων.
5 χρόνια μετά τα παραμύθια τελείωσαν.
Η κυβερνητική έλευση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 δημιούργησε προσδοκίες στους προοδευτικούς πολίτες οι οποίες δυστυχώς κατέρρευσαν παταγωδώς.
Το πέρασμα όμως στην εποχή της κατάρρευσης των πολιτικών φαντασιώσεων δεν ήταν ανώδυνο για την χώρα και τον ελληνικό λαό.
Το επόμενο διάστημα η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με εξίσου κρίσιμες αποφάσεις που είτε θα την οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη είτε θα την βυθίσουν πλέον οριστικά
Συνεπώς, η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου αποτελεί μια κομβική πολιτική, ιστορική στιγμή στην οποία δεν μπορεί κανείς προοδευτικός πολίτης να μείνει αμέτοχος.
Ήμουν από το ξεκίνημα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου μέχρι την απόφαση της μη καθόδου αλλά και τις επόμενες μέρες.
Η απόφαση που πήρα ήταν πολύ δύσκολη και ήταν καθαρά πολιτική.
Ανταποκρίθηκα στην τιμητική πρόταση της Φ. Γεννηματά γιατί ένιωσα ότι οφείλω να συμμετέχω ως απλός στρατιώτης σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη για τη χώρα.
Σα μέλος της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ η οποία ολομόναχη και προπηλακισμένη κράτησε την χώρα όρθια νιώθω πως δεν έχω δικαίωμα να πω ότι σε αυτές τις εκλογές μπορεί να είναι λύση ή αποχή
Δεν μπορώ να πω οτι δεν έχω άποψη για το τι πρέπει να γίνει σε αυτές τις εκλογές αλλά και το τι πρέπει να γίνει στην παράταξη μετά από όλα όσα έχουν συμβε
Το τέλος αυτού του πολιτικού κύκλου που κλείνει αποδεικνύει την αδήριτη ανάγκη για έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο που θα υπηρετεί αρχές, αξίες και ιδεολογικά προτάγματα.
Η ιστορική αυτή ανάγκη μας ξεπερνά όλους.
Ξεπερνά εγωισμούς, καρέκλες και προσωπικές εμμονές.
Οι απόψεις που είχα για το πώς πρέπει να πορευτεί η παράταξη παραμένουν σταθερές και δεν άλλαζουν.
Από τον Ιούνιο του 2012 μιλούσα για ένα γενναίο κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που συμπορευτήκαμε για χρόνια.
Οφείλουμε να μιλήσουμε, να βρεθούμε ξανά με τους πολίτες που πικράναμε, που απογοητεύτηκαν δικαιολογημένα ή και αυτούς που νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις
Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα, να πιάσουμε το νήμα ξανά των μεγάλων τομών και μεταρρυθμίσεων στις οποίες πάντα αυτή η παράταξη πρωταγωνιστούσε.
Η προσπάθεια να σταθεί ξανά στα πόδια της η μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να συμπορευτούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να στηριχτεί, να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η προσπάθεια που έγινε δεν προχώρησε σε αυτή τη φάση και υπάρχουν ευθύνες εκατέρωθεν. Κάποιοι επιχαίρουν και έκαναν τα πάντα για να μην προχωρήσει…
Όμως όλοι μαζί έχουμε χρέος απέναντι στην παράταξη και την χώρα να ενώσουμε τον δημοκρατικό κόσμο.
Η παράταξή μας για να είναι χρήσιμη στον τόπο πρέπει να γίνει ξανά ισχυρή και οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ο πρώτος σταθμός».

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. pol

  Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και της χώρας τους.
  Πρώτα πρέπει να οριστεί τι σημαίνει για ένα λαό να έχει βασιλικό, αριστοκρατικό ή δημοκρατικό πολίτευμα.
  Βασιλευόμενος είναι ο λαός που από τη φύση του ανέχεται μια οικογένεια, που υπερέχει σε αρετή, να τον εξουσιάζει.
  Αριστοκρατούμενος, ο λαός εκείνος που μπορεί να άρχεται απ’ όσους έχουν την πρόσφορη αρετή για την εξουσία.
  Δημοκρατικός είναι ο [μαχητικός] λαός, που είναι ικανός να άρχεται και να άρχει σύμφωνα με τον νόμο ο οποίος διανέμει εξουσίες στους φτωχούς, ανάλογα με την αξία τους.( ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ )
  Οι μπαμπουίνοι όμως σέβονται τη δημοκρατία;
  Ο λαός όμως φτώχυνε γιατί του ξεφτίλισαν την ΝΌΜΙΜΗ περιουσία του οι μπαμπουίνοι της εξουσίας χωρίς την έγκριση του .
  Τη λύση θα τη δώσει ο λαός ορθώνοντας τείχος και απαιτώντας από τις ηγεσίες συνολική λύση για την ΕΛΛΑΔΑ και όχι για τους τοκογλύφους εγχώριους και εισαγόμενους .

 2. Κώστας

  Θάνο , είμαι ένας από αυτούς που σου είπα πολλές φορές που θα οδηγηθεί η παράταξη. Δεν μας πικράνετε απλά, αλλά ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι η παράταξη μας κυβερνά με το Σαμαρά, το Βορίδη, το Γεωργιάδη κλπ. Μας καταντήσατε σχεδόν ζητιάνους κάνοντας περικοπές εν καιρώ ειρήνης το 1/3 των αποδοχών μας.
  Κατέρρευσαν τα πάντα. Παράλληλα τα κάθε λογής λαμόγια ανενόχλητα καρπούτε το δημόσιο χρήμα.
  Καλή σου πορεία . Οι δρόμοι μας οι πολιτικοί είναι παράλληλοι.
  Το μόνο που σου λέω, καλύτερα μη μιλάς.
  Ο Ανδρέας και ο Γεννηματάς εκεί ψηλά που βρίσκονται εξοργίζονται με τα καμώματα σας.
  Εμείς ο προοδευτικός κόσμος θα βρούμε το βηματισμό σας ξανά.
  Με περισσότερη σοφία και εμπειρία θα είμαστε προσεκτικοί, ποιοι θα μπούνε στο τρένο τόσο στην αφετηρία ,όσο και στη διαδρομή.
  Γιατί ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 3. το ΜΑΥΡΟ

  ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΝΑΙ ΟΙ ΓΙΟΙ Η ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ,ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΑ ΜΕ ΠΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΛΕΤΕ ΣΥΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΠΛΑΤΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Α Ν Τ Ι Ο .

 4. ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ

  μωραιτη σταμάτα επιτλελουσ να παίρνεις πολιτικες αποφάσεις.
  και πριν κάμποσο καιρό πολιτική απόφαση πήρες και πηγε πίσω από το λεβέντη.
  έχεις μπερδεψει το πολιτικό με το πρροσωπικό γιατί και τα δυο ΠΆΝΤΑ τα χεις για το συμφέρον σου. έΧΕΙΣ χάσει κάθε υπόληψη. δεν σε σέβεται κανένας

  ΜΕΤΑ ΚΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟ ΤΙ ΜΕΝΕΙ;

 5. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΣΟΚ

  αΝ Ο ΒΑΣ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠ’ ΕΞΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.

  ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΔΩ ΝΑ … ΤΗ ΣΩΣΕΙ ΠΑΛΙ.

  ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Ο ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

  ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΠΕΤΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΩΡΑΙΤΗ – ΠΑΣΟΚ

  *διαβάζουμε το αγρινιονιουςγιατί κρατάει κάποιες αποστάσεις με σοβαρότητα.
  Πιστευω να μη δούμε και δω ότι συμβαίνει αλλού οπου ανθρωποι που πρέπει να κάνουν δημοσιογραήα είναι παράγοντεσ. τι τον κρατάνε άραγε το τίτλοο δημοσιογράφος. Μην ανακατευτείτε και σεις μ’ αυτά. μετά θα είναι διαπλοκή και δίκτυο Μωραιτη και αυλικών…….

 6. OXI ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ;
  Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΑΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΛΑΚΑ ΧΡΥΣΟΥ.
  ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕΣ.
  ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΩΘΕΙ ΞΑΝΑ Ο…. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.